Απόλυτα ανεπαρκείς κρίνονται οι προτάσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος

Απόλυτα ανεπαρκείς κρίνονται οι προτάσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος

Παρά το γεγονός πως η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει πυρκαγιές της ίδιας έντασης και με την ίδια συχνότητα όπως οι χώρες της Μεσογείου, ανάλυση επιτροπής ειδικών απέρριψε τη Δευτέρα ως μη επαρκείς τις προτάσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, σε μελέτη που έκαναν με βάση τις προτάσεις που παρουσίασε η κυβέρνηση συνασπισμούς την οποία μάλιστα συμμετέχουν και οι Πράσινοι (γνωστοί για την οικολογική ατζέντα τους), οι ειδικοί ανέφεραν ότι τα περισσότερα από 100 μέτρα που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα δεν είναι αρκετά ούτως ώστε αυτό να θεωρείται ένα συνολικό και συνεκτικό πλάνο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών το πρόγραμμα της κυβέρνησης, αν μείνει ως έχει θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 200 μετρικούς τόνους μέχρι το 2030. Παρά ταύτα, όπως υποστηρίζουν, αυτό δεν θα είναι αρκετό για να μειώσει την διαφορά από τις τωρινές εκπομπές της χώρας από τους στόχους που έχει θέσει το Βερολίνο με βάση νόμο που πέρασε το 2019.

Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν τους παρείχε όλα τα απαιτούμενα δεδομένα ούτως ώστε να είναι σε θέση να εκτιμήσουν εάν οι μειώσεις στις εκπομπές ρύπων που προβλέπονται από το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι εφικτές.

Η έκθεση αυτή των ειδικών έχει ειδικό βάρος για την γερμανική πολιτική, καθώς τώρα η κυβέρνηση θα πρέπει να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις της επιτροπής των ειδικών στο πρόγραμμα της, ούτως ώστε να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί. Η Γερμανία έχει δεσμευτεί να μειώσει μέχρι το 2030 τις εκπομπές αερίων ρύπων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου στο 65% των επιπέδων του 1990. Αυτό ισούται με περίπου 440 εκατομμύρια τόνους. Μόνο το 2022 η Γερμανία παρήγαγε 7646 εκατομμύρια τόνους αερίων ρύπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter