Χαστούκι από τη CCC στα ΜΜΕ για τα 3 εκατ. ευρώ

Χαστούκι από τη CCC στα ΜΜΕ για τα 3 εκατ. ευρώ

Για ιδιωτική αστική διαφορά µεταξύ της Τοξότης ΑΕ του Χρήστου Καλογρίτσα και της θυγατρικής εταιρείας του κατασκευαστικού οµίλου Consolidated Contractors Company (CCC) επιχειρούν συγκεκριµένοι κύκλοι να µετατρέψουν σε µείζον πολιτικό θέµα.

Ενδεικτικό αυτής της απόπειρας είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο κατασκευαστικός όµιλος µε πρόσφατη ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη του που το όνοµα της CCC συνδέεται µε µια πολιτική αντιπαράθεση, κάνει λόγο για αντιδικία της θυγατρικής της µε τον Τοξότη, µιλάει δηλαδή για ιδιωτική διαφορά, και τέλος «απορρίπτει κατηγορηµατικά την παραπλανητική απεικόνιση της εταιρείας όπως προβάλλεται από µερίδα των Μέσων».

Στην πραγµατικότητα, και όπως πιστοποιείται από απόφαση του ∆ιαιτητικού ∆ικαστηρίου της Γενεύης, ο Χρ. Καλογρίτσας ως επικεφαλής της Τοξότης ΑΕ οφείλει να επιστρέψει στη θυγατρική της CCC ποσό 3 εκατ. ευρώ, το οποίο εµφανίζεται να είχε λάβει ως προκαταβολή για τη συµµετοχή στο έργο Al Zahia Center Mall. Οπως προκύπτει από την απόφαση, στα τέλη του καλοκαιριού του 2016 η Τοξότης µέσω του Χρ. Καλογρίτσα επικοινώνησε µε τον όµιλο CCC µέσω του Σαµέρ Χούρι και ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν επειγόντως 3 εκατ. ευρώ.

Ο Σ. Χούρι εξήγησε ότι η Τοξότης θα µπορούσε να συµµετάσχει σε κάποιο έργο ως υπεργολάβος και ο όµιλος CCC να της καταβάλει 3 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή. Η συµφωνία, κατά την ίδια απόφαση, κλείστηκε στις 28 Αυγούστου 2016 και τα χρήµατα καταβλήθηκαν την ίδια µέρα. Τελικώς στις 25 Μαΐου 2017 ο κατασκευαστικός όµιλος κατήγγειλε τη σύµβαση µε την εταιρεία συµφερόντων Καλογρίτσα ζητώντας να του επιστραφεί το ποσό.

Τον Ιούνιο του 2019 το ∆ιαιτητικό ∆ικαστήριο της Γενεύης εξέδωσε απόφαση σύµφωνα µε την οποία η Τοξότης οφείλει να επιστρέψει την προκαταβολή, και µάλιστα µε επιτόκιο 5% ετησίως, από τη 14η Ιουνίου 2017 έως την πλήρη εξόφληση. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ο Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος σήµερα ισχυρίζεται ότι ζήτησε το συγκεκριµένο ποσό από τη CCC κατόπιν πιέσεων προκειµένου να συµµετάσχει στον διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες και στη συνέχεια έπειτα από εντολή τού τότε υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά το διέθεσε στο Documento (εκδιδόταν, όπως ήδη έχει γραφεί, από την εταιρεία Ιωάννης Βλαδίµηρος Καλογρίτσας – Media Doc, στην οποία δεν µετείχε ο σηµερινός εκδότης Κώστας Βαξεβάνης), προχώρησε µε συνήγορο τον Ανδρέα Λοβέρδο σε αγωγή και µηνύσεις, ζητώντας να µην επιστρέψει τα χρήµατα που οφείλει σύµφωνα µε το δικαστήριο της Γενεύης στη CCC.

Είναι πάντως παράδοξο αφενός το γεγονός ότι το ποσό των 3 εκατ. ευρώ είχε δεσµευτεί υπέρ του ελληνικού δηµοσίου όταν ο Καλογρίτσας δεν κατάφερε να πληρώσει για την άδεια, αφετέρου ότι σήµερα τον υπερασπίζεται ο Ανδ. Λοβέρδος, ο οποίος την περίοδο εκείνη αναφερόµενος στον Χρ. Καλογρίτσα έκανε λόγο για κακουργηµατικές ευθύνες της αρµόδιας επιτροπής του υπουργείου στο οποίο προΐστατο ο Ν. Παππάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter