«Χαστούκι» από το Ευρωβαρόμετρο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: 3 στους 4 Έλληνες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και πριν την ρωσική εισβολή

«Χαστούκι» από το Ευρωβαρόμετρο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: 3 στους 4 Έλληνες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και πριν την ρωσική εισβολή

Την σκληρή πραγματικότητα την οποία αρνείται να δει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπου οι πολίτες ανησυχούν για την κάλυψη ακόμα και των βασικών τους αναγκών λόγω της ακρίβειας καθώς επίσης και τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης, όπως στον τομέα της πανδημίας, περιγράφει το νέο Ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποιήθηκε για τον χειμώνα 2021-2022.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο Έλληνες δηλαδή το 49% αγωνιούσε για την κάλυψη των δαπανών της οικογένειας και του νοικοκυριού, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ των 27 (26%).

Οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα, εννέα στους δέκα δηλαδή, βρίσκουν την ελληνική οικονομία να μην είναι σε καλή κατάσταση (89%), καταγράφοντας το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό στην παρούσα έρευνα. Το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι η ποιότητα της ζωής τους έχει υποστεί επιδείνωση είναι επίσης το υψηλότερο της έρευνας (85%).

Αδυναμία πληρωμής των μηνιαίων λογαριασμών ανέφεραν πάνω από 3 στους 4 Έλληνες (77%, έναντι 33% στην ΕΕ των 27). Η αδυναμία αυτή είναι πάγια για το 29% των Ελλήνων, ενώ για το 48% ήταν το χειμώνα περιστασιακή, δηλαδή πριν την κορύφωση της κρίσης και της ακρίβειας μετά την εκδήλωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Μόλις το 23% φαίνεται να μην αντιμετώπισε καμία δυσκολία στην πληρωμή των λογαριασμών, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να απέχει σημαντικά (66%).

Στο μέτωπο της πανδημίας, επίσης οι περισσότεροι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σχεδόν 2 στους 3 (64%) δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι για τα μέτρα που ελήφθησαν, όταν στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 48%. Στη χώρα μας υπάρχει και σημαντικά μεγαλύτερη απογοήτευση για τον ρόλο της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για το ίδιο θέμα, καθώς απογοητευμένοι για τα μέτρα που έλαβαν οι περιφερειακές και τοπικές Αρχές δηλώνουν πάνω από 3 στους 5 (61%), έναντι μόλις 39% στην ΕΕ.

Δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα από το χειμερινό Ευρωβαρόμετρο

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter