«Χαστούκι» από το ΣτΕ σε υπάλληλο δήμου που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

«Χαστούκι» από το ΣτΕ σε υπάλληλο δήμου που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση

Καταδικάστηκε αμετάκλητα για υπεξαίρεση αλλά διεκδικούσε να γυρίσει πίσω στη δουλειά, από την οποία απολύθηκε ακριβώς γιατί είχε …ξαφρίσει το ταμείο της υπηρεσίας της .

Πρόκειται για υπάλληλο Δήμου νησιού η οποία καταδικάστηκε αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη σε κάθειρξη 14 ετών για υπεξαίρεση από το ταμείο της υπηρεσίας της ποσού 579.888 ευρώ, και η οποία “έφαγε πόρτα” από το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε διεκδικώντας πίσω… το πόστο της.

Μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλέστηκε η προσφεύγουσα ήταν ο θάνατος της συζύγου της αλλά και προβλήματα υγείας τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της. Επί της ουσίας της κατηγορίας για την οποία απολύθηκε από τη δουλειά της είχε υποστηρίξει ότι την παρέσυρε στην υπεξαίρεση η συγκατηγορουμένη της, ηθικός αυτουργός της υπεξαίρεσης..

Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή της με το σκεπτικό ότι οι λόγοι που επικαλείται δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πράξη της λόγω τη αυξημένης ευθύνης που είχε λόγω της θέσης της ταμία. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ η οριστική απόλυση που της επιβλήθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο είναι η προσήκουσα για την πράξη της ποινή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter