«Χαστούκι» IPI στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Να ζητήσει συγνώμη ο Οικονόμου για την επίθεση στη δημοσιογράφο του Politico»

«Χαστούκι» IPI στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Να ζητήσει συγνώμη ο Οικονόμου για την επίθεση στη δημοσιογράφο του Politico»

«Τη βαθιά απογοήτευση για τα προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια του Γ. Οικονόμου εναντίον της δημοσιογράφου Ν. Σταμούλη», εκφράζει το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) με μια καυστική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο περιθώριο της απαράδεκτης στοχοποίησης της δημοσιογράφου του Politico, Νεκταρίας Σταμούλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμά της για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων που εκθέτει διεθνώς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, το ΙPI αναφέρει ότι απευθύνθηκε στην ελληνική κυβέρνηση και ζητά τη «δημόσια συγνώμη» του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα «προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια του Γ. Οικονόμου εναντίον της δημοσιογράφου Ν. Σταμούλη». Παράλληλα, ζητά να μην επαναληφθούν ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, «αντί να εξαπολύει δημόσιες επιθέσεις σε δημοσιογράφους που κάνουν ρεπορτάζ για τις συνέπειες του σκανδάλου παρακολούθησης, πρέπει να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις για το πώς και γιατί παρακολουθούσε έναν οικονομικό δημοσιογράφο για “λόγους εθνικής ασφάλειας” και στη συνέχεια με το κακόβουλο λογισμικό Predator».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΙΡΙ φιλοξενεί εκτεταμένο ρεπορτάζ σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών με τίτλο «Ελλάδα: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κουκουλώσει το ελληνικό Watergate», όπου περιγράφεται όλο το χρονικό των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ΕΥΠ, με απώτερο σκοπό την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων.

Της παρέμβασης του IPI είχαν προηγηθεί ανάλογες παρεμβάσεις των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF), της πλατφόρμας «Mapping Media Freedom» και της  ελληνικής Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, όπου γίνεται λόγος για πρωτοφανή στοχοποίηση δημοσιογράφου του Politico μετά την αποκάλυψη του μηνύματος «μην ασχολείστε» στην Κομισιόν αναφορικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων.

Διαβάστε επίσης:

RSF: Στηρίζει τη δημοσιογράφο του Politico και εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Νέα ψεύδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Βλέπει ως… ανασκευή τις διευκρινίσεις Politico

Mapping Media Freedom: «Δριμύ κατηγορώ» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου του Politico

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέος διασυρμός – Το Politico εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter