Χάθηκε μια μάχη, ο αγώνας συνεχίζεται!

Χάθηκε μια μάχη, ο αγώνας συνεχίζεται!

Τα χθεσινά γεγονότα κατά την ημέρα του εορτασμού των Θεοφανείων έδειξαν μια μεγάλη υποχώρηση του κοσμικού κράτους επί κυβέρνησης της Δεξιάς.

Η ευθεία αμφισβήτηση των αποφάσεων της Πολιτείας από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος γύρισαν τη χώρα δεκάδες χρόνια πίσω και την απομάκρυναν ακόμη περισσότερο από την Ευρώπη, προς την οποία έγιναν σημαντικές προσπάθειες στα μετά τον πόλεμο χρόνια για να συγκλίνει.

Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση υποτάχτηκε στους χριστιανοταλιμπάν χωρίς να ρίξει ούτε μια βολή για τα μάτια του κόσμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που με τις αποφάσεις του έσπειρε τον θάνατο στη Θεσσαλονίκη μη λαμβάνοντας υπόψη τις υποδείξεις των ειδικών ώστε να λάβει έγκαιρα μέτρα προστασίας των πολιτών, παραδόθηκε για μια ακόμη φορά στις προσταγές των φανατικών Μητροπολιτών και άφησε τις εκκλησίες ανοιχτές τα Θεοφάνεια με χιλιάδες πολιτών να αψηφούν προκλητικά τις αποφάσεις του κράτους, χωρίς καμία επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ξεφτίλισε με όλη τη σημασία της λέξης την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και ειδικά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπερηφανευόμενος για την ανυπακοή που υπέδειξε η εκκλησία στις αποφάσεις της Πολιτείας «με ανοχή της κυβέρνησης». Με καθαρό πολιτικό λόγο που θυμίζει τα μαύρα χρόνια που ακολούθησαν τον εμφύλιο αλλά και αυτά της χούντας των συνταγματαρχών δεν δίστασε να αναφερθεί και στα… Εξάρχεια δίνοντας καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα στις δηλώσεις του.

Ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά παρέα του απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο κυνικοί είναι, κάνοντας τα στραβά μάτια και βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την προστασία των πολιτών καθώς ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση. Κάτι που παραδέχτηκε και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες.

Μόλις τρεις ημέρες μετά τον ακροδεξιάς κοπής ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός έδειξε από πού προσδοκά να πάρει ψήφους για να παραμείνει στην εξουσία και δικαιολόγησε επακριβώς την μέχρι σήμερα πολιτική που εφαρμόζει στην Παιδεία, την Υγεία και την οικονομία. Επιθυμεί έναν λαό αγράμματο, φτωχοποιημένο και φοβισμένο, υποταγμένο στα πιο αντιδραστικά κελεύσματα της μαύρης προπαγάνδας και του ταλιμπανικού χριστιανισμού.

Οι αγώνες όμως που δόθηκαν και δίνονται δεν θα πάνε χαμένοι. Μπορεί να χάθηκε μια μάχη, αλλά ένας λαός που δημιούργησε το έπος της εθνικής αντίστασης και του Πολυτεχνείου δεν θα χάσει τον πόλεμο, όσο και αν προσπαθήσουν οι ακροδεξιοί του Κυριάκου που εμφανίζονται με τη λεοντή νεοφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter