Χάθηκε η σημασία των ευθυνών, χάθηκε και η ντροπή

Χάθηκε η σημασία των ευθυνών, χάθηκε και η ντροπή

Πέσατε από τα σύννεφα με τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι ο κόσμος δεν ασχολείται με το αν θα γίνει εξεταστική ή προανακριτική για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ε; Έχετε δίκιο, κανένα στέλεχος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης δεν είχε δώσει δικαίωμα να πιστεύουμε ότι στη ΝΔ αντιμετωπίζουν μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες με το χειρότερο και αθλιότερο κυνικό τρόπο.

*** Δεν ήταν αστυνομικοί του Μητσοτάκη που πήραν σηκωτή επιζήσασα της τραγωδίας, σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης που έπαιζε θέατρο για το αν υπήρχε ή δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Δεν ήταν ο Καραμανλής που κατέβηκε κανονικά υποψήφιος στις εκλογές (και οι πολίτες των Σερρών τον εξέλεξαν εκ νέου). Δεν ήταν το Μαξίμου που έδωσε εντολή στα Πετσωμένα ΜΜΕ και στην ΕΡΤ να μην παίξουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του γόνου Καραμανλή, στις Σέρρες. Δεν ήταν ο Νίκος Ρωμανός που είπε: «έχουμε βαρεθεί να δίνουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών». Ήταν ηθοποιοί του Χόλιγουντ και έπαιζαν σε ταινία.

*** Ο Γεωργιάδης ενώ επιχείρησε αρχικά να βγει κι από πάνω για την ντροπιαστική αυτή δήλωση, στη συνέχεια και ζήτησε τρεις φορές συγγνώμη. Δύο σε ραδιόφωνα και μία στη Βουλή για όσους δεν κατάφεραν να τον ακούσουν. Προφανώς και δεν άλλαξε στάση, απλά άρχισαν τα τηλέφωνα και άλλαξε «ρότα».

*** Ο υπουργός Εργασίας επικαλέστηκε, βέβαια, τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που διαστρέβλωσαν τα λόγια του και έγινε ο κακός χαμός. Κι αυτό είναι έργο Σκουρλέτη και Φίλη.

*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, είναι αυτός που είναι, όλοι ξέρουμε τον προκλητικό και τοξικό του λόγο. Το ζήτημα είναι ότι αποτελεί εδώ και χρόνια «μεγάφωνο» μιας αρκετά μεγάλης μερίδας ανθρώπων, που ζούμε μαζί τους, είναι συνάδελφοί, συγγενείς, γείτονες και πιστεύουν τα ίδια και χειρότερα. Αυτοί τον έχουν «εξουσιοδοτήσει» δια της ψήφου τους να λέει αυτά που λέει. Ακόμα κι αν συνταξιοδοτηθεί ο Άδωνις, θα έρθει στο προσκήνιο ένας άλλος που θα λέει ακριβώς τα ίδια.

*** Οι Μάκης Βορίδης και Δημήτρης Καιρίδης μας είπαν ότι τα Τέμπη κρίθηκαν πολιτικά στις δύο εθνικές εκλογές, λες και ο ελληνικός λαός ξέχασε ή συγχώρεσε. Φαντάζομαι κρίθηκαν επίσης οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ, οι νεκροί από το ναυάγιο της Πύλου, οι απευθείας αναθέσεις, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, τα προβλήματα από τα χιόνια, οι αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν ποτέ, η αστυνομική βία, οι εκατοντάδες μετακλητοί, η «λίστα Πέτσα», τα αδιευκρίνιστα ποσά υπουργών, η διάλυση του ΕΣΥ, η κατευθυνόμενη δικαιοσύνη.
Όλα είναι καλά, έχουμε την καλύτερη κυβέρνηση και ζούμε στην πιο φιλική προς τους πολίτες της χώρα του πλανήτη.

*** Θυμάμαι τις φωτογραφίες από το πρώτο, μετά την τραγωδία των Τεμπών, υπουργικό συμβούλιο και άπαντες να δηλώνουν συγκλονισμένοι από τα όσα είχαν γίνει. Και νευριάζω…

*** Αύριο ξεκινάει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κι αναμένεται χαμούλης. Θα διαγραφούν ή δεν θα διαγραφούν Τζουμάκας, Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας; Θα αποχωρήσει ή δεν θα αποχωρήσει ο Τσακαλώτος και η Ομπρέλα; Τη Δευτέρα θα έχουμε να λέμε, μιας και όπως μαθαίνω κάποιοι αναμένεται να πουν δημόσια πράγματα που δεν έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής.

*** Καθόμαστε, θα μου πεις, με όλα αυτά, ενώ είχαμε το απόλυτο beef της σύγχρονης ιστορίας των πρωινάδικων; Κατερίνα Καινούργιου εναντίον Φαίης Σκορδά. Αλήθεια δεν ξέρω πώς να σχολιάσω τα όσα είπε.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter