Χατζηδάκης: Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά παντού με μια απλή… βεβαίωση

Χατζηδάκης: Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά παντού με μια απλή… βεβαίωση

Μέτρα για την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αναδιαμόρφωση του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στις ετήσιες εκδηλώσεις του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός ξεχώρισε το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων θα προτείνει την “απλοποίηση και επιτάχυνση” των αδειοδοτήσεων ΑΠΕ. 

Όπως έιπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης,  “μία βασική μας πρόταση είναι η αντικατάσταση της υφιστάμενης ‘Αδειας Παραγωγής από μια Βεβαίωση Καταχώρησης στο Μητρώο Παραγωγών ΑΠΕ. Στόχος είναι η καθιέρωση μιας σύντομης διαδικασίας εξέτασης για τις νέες αλλά και για τις 2.000 ήδη συσσωρευμένες αιτήσεις, με μείωση δικαιολογητικών και χρήση αυτοματοποιημένων ελέγχων. Μέχρι το καλοκαίρι θα προχωρήσουμε και σε περαιτέρω απλοποιήσεις των διαδικασιών για τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας”.

Προφανώς η “βεβαίωση” θα απαιτεί πολύ λιγότερες προϋποθέσεις με απώτερο στόχο να “τρέξουν” άμεσα οι χιλιάδες αιτήσεις χωρίς τη “γραφειοκρατία” που προκαλούν οι αιτιάσεις κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπως π.χ στα Άγραφα, την Τήνο και αλλού. Είναι αυτό που λένε στην κυβέρνηση “φαστ τρακ” ανεμογεννήτριες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter