Χατζηδάκης – Eurogroup: Δηλώνει απογοητευμένος αλλά ξέχασε να ρωτήσει τον Σταϊκούρα και τον Μητσοτάκη!

Χατζηδάκης – Eurogroup: Δηλώνει απογοητευμένος αλλά ξέχασε να ρωτήσει τον Σταϊκούρα και τον Μητσοτάκη!

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο επιθυμεί ο Κωστής Χατζηδάκης όταν σχολιάζει το χθεσινό Eurogroup.

«Η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε κιόλας, περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερο περίσσευμα καρδιάς. Η στενόμυαλη αντιμετώπιση στρέφεται και εναντίον τους γιατί χωρίς Νότο δεν υπάρχει Βορράς», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Προφανώς θέλει να τα’χει καλά και με τον Ευρωπαϊκό Νότο και με τον σκληρό Ευρωπαϊκό Βορρά, εξάλλου βρίσκονται στο ίδιο ιδεολογικό και κομματικό περιβάλλον!

Όταν ορισμένοι δημοσιογράφοι και ΜΜΕ έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας το προηγούμενο διάστημα πως η σημερινή κυβέρνηση κρυβόταν πίσω από τη Γερμανία και τους δορυφόρους της, προφανώς ήταν υπερβολές.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν αναρωτιέται ίσως τι στάση κράτησε το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών όταν χθες ο Χρήστος Σταϊκούρας εμμέσως πλην σαφώς θεωρούσε τα ευρωομόλογα χαμένα από χέρι!

Και γιατί ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει πως είναι Ικανοποιητική και προϊόν συμβιβασμών, η απόφαση του Eurogroup; 

Αλλά ο κ. Χατζηδάκης ουσιαστικά δίνει και συγχωροχάρτι στα μνημόνια αφού σημειώνει πως εδώ δεν έχουμε κάποιο λάθος οικονομικής πολιτικής μιας κυβέρνησης αλλά μια πανδημία.

«Σε έναν συνεταιρισμό δεν γίνεται να κερδίζεις μόνο, πρέπει και να δίνεις. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο λάθος που έκανε μια κυβέρνηση στην οικονομική πολιτική, αλλά με μια συμφορά που πλήττει εξίσου σχεδόν τους πάντες. Και δεν γίνεται να τρέχουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα. Η πανδημία μας χτύπησε την πόρτα από τον Ιανουάριο, έχουμε φτάσει Απρίλιο και ακόμα συζητάμε», είπε συγκεκριμένα.

Ωραία, αν καταλάβαμε καλά, ορθώς δεν στήριξαν την Ελλάδα στο παρελθόν, λάθος δεν στηρίζουν την Ευρώπη σήμερα…

Εκτός κι αν το σχόλιο πηγαίνει στο ίδιο του το κόμμα, πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών…

Αλλά μάλλον απευθύνεται στο εκλογικό ακροατήριο, όπου όλοι πρέπει να είναι ικανοποιημένοι…

Ωστόσο χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις! 

Άλλα τα λόγια, άλλες οι πράξεις! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter