Χατζηγιοβάνης: Με την ΑΕΚ δείξαμε ότι έχουμε ψυχή

Χατζηγιοβάνης: Με την ΑΕΚ δείξαμε ότι έχουμε ψυχή

O Τάσος Χατζηγιοβάνης σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αναφέρθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, στο ενδιαφέρον που υπήρξε από το εξωτερικό, αλλά και στη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή που ήρθε με ανατροπή.

«Ήταν πολύ μεγάλη νίκη. Στο ημίχρονο ήταν 0-2 το σκορ, εμείς οι παίκτες και ο προπονητής κυρίως το πιστεύαμε. Το πιστέψαμε ότι θα τα γυρίσουμε και το καταφέραμε. Μπορεί να ήμασταν σε κάποια σημαία και τυχεροί, αλλά όπως είπε κι ο κόουτς είναι η ικανότητα του τερματοφύλακα που έχουμε, του Σωκράτη Διούδη. Έκανε δυο πολύ καλές επεμβάσεις κι έτσι καταφέραμε και βάλαμε εμείς τρία γκολ και γυρίσαμε το παιχνίδι», υποστήριξε ο ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού», ο οποίος συμπλήρωσε: «Στο ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό που ήρθε η νίκη και με αυτόν τον τρόπο. Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή και καταφέραμε να γυρίσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ετσι όπως ήρθε η νίκη με την ανατροπή, ήταν ακόμη πιο δύσκολο. Δεν ήταν ένα ματς στο 1-0 και μετά παίξαμε άμυνα. Σε 20-25 λεπτά μπήκαν τρία γκολ. Μερικές φορές παίζουμε 90 και δεν μπαίνουν γκολ! Είναι πολύ σημαντικό αυτό που καταφέραμε».

Στη συνέχεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης ο Χατζηγιοβάνης, είπε τα εξής:

Για τη φάση του πανηγυρισμού του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και το… μπέρδεμά του ότι σκόραρε: «Τη στιγμή που σουτάρω και η μπάλα φεύγει προς το τέρμα, εγώ έχω κάτω το κεφάλι και μπαίνει ο Μπακάκης μπροστά. Όταν γυρίζω να δω την μπάλα δε βλέπω την πορεία της. Ακούω τα γήπεδο να φωνάζει «γκολ». Εγώ δε γύρισα να δω την εστία. Λέω αφού φωνάζουν «γκολ», μπήκε! Ακουσα τον κόσμο, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι (γέλια)».

Για το συμβόλαιό του και το σήριαλ μέχρι την ανανέωση: «Με το συμβόλαιο έγινε λίγο χαμός. Εγώ λίγα θα πω και πιστεύω θα καταλάβετε. Όταν μου γίνεται πρόταση από τον Παναθηναϊκό και δεν τη δέχομαι και κάνω μια αντιπρόταση, δε σημαίνει ότι θέλω να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Γιατί στην αντιπρόταση που κάνω, αν δεχθεί ο Παναθηναϊκός, μένω στην ομάδα. Ποτέ δεν ήθελα να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Το ότι υπήρχε ενδιαφέρον από το εξωτερικό, ναι υπήρχε. Κοιτούσα το συμβόλαιο που μου πρόσφερε ο Παναθηναϊκός, στην αρχή δεν ήμουν ευχαριστημένος, αλλά μετά βρέθηκε η λύση. Έκανα λίγο πίσω εγώ, λίγο πίσω ο Παναθηναϊκός και κάναμε νέο συμβόλαιο. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό».

Για το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και για τα σενάρια για ομάδες από την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ: «Συζητήσεις μπορεί να έγιναν αλλά δεν ήταν κάτι… ζεστό. Δεν ήταν έτσι όπως τα έγραφαν. Με την ΑΕΚ δεν υπήρχε τίποτα. Όταν ρώτησα τον μάνατζέρ μου, μου είπε «μην ασχολείσαι». Δεν υπήρχε ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα. Το έκαναν πολύ… χοντρό και το μεγάλωσαν. «Η ΑΕΚ θέλει τον Χατζηγιοβάνη» κλπ. Όταν τα διάβασα κι εγώ έλεγα «τι γίνεται». Γράφονται πολλά γενικά, τα οποία δεν ισχύουν».

Για το πώς εισπράττει ο ίδιος τα δημοσιεύματα και τα social media: «Εγώ διάβαζα γενικά, όλα τα άρθρα που αφορούν τον Παναθηναϊκό, αλλά και κάποια άλλα. Όταν, από ένα σημείο και μετά, με αυτό που έγινε με το συμβόλαιό μου, που έγραφαν ψέματα και έλεγα δεν γίνεται να το κάνουν αυτό, σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι. Σταμάτησα να διαβάζω τι γράφει ο καθένας. Οπότε γενικά δεν δίνω βάση από εδώ και πέρα. Δεν ασχολούμαι τόσο πολύ, πιο πολύ η μάνα μου ασχολείται πλέον, γιατί διαβάζει και χαίρεται και μετά της λέω μην διαβάζεις τέτοια».

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του Τάσου Χατζηγιοβάνη σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο: «Σίγουρα τα όνειρα είναι πολλά. Αυτή τη στιγμή υπέγραψα συμβόλαιο και για τα επόμενα τρία χρόνια θα είμαι εδώ. Το είπα και πριν υπογράψω ότι είναι το όνειρό μου να με αξιώσει ο Θεός κάποια στιγμή να παίξω στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί εκεί. Όχι ότι αν δεν παίξω ποτέ και μείνω στον Παναθηναϊκό, θα αποτύχω. Απλά είναι κάτι το οποίο θέλω να ζήσω. Σίγουρα είναι και η Εθνική ένα κομμάτι που θέλω κι εκεί κάποια στιγμή να παίξω. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα και θέλω να γίνει κι αυτό το όνειρο πραγματικότητα».

Για την εικόνα στα φιλικά και το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας: «Συμφωνώ ότι στην προετοιμασία ήμασταν πολύ καλοί. Δείχναμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Ξεκινήσαμε και δείξαμε ότι δεν ήμασταν αυτό που δείχναμε στην προετοιμασία. Ούτε εμείς μπορούσαμε να δώσουμε εξήγηση σε αυτό. Αντιπροσωπεύουμε τον Παναθηναϊκό, όποτε έπρεπε να γυρίσει όλο αυτό. Νομίζω ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Είμαστε πραγματικά καλή ομάδα, ξέρω τους παίκτες, ξέρω την ομάδα, έχουμε ένα πολύ καλό προπονητή, αυτό είναι 100% σίγουρο. Πιστεύω ότι από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά βλέπετε έναν άλλον Παναθηναϊκό».

Για το ΟΑΚΑ και αν το τους επηρεάζει ότι δεν είναι «έδρα»: «Τώρα με την ΑΕΚ που είχε περίπου 20.000 φάνηκε ότι είχαμε στήριξη. Εγώ το ένιωθα ότι με έσπρωχνε ο κόσμος. Έχω παίξει και σε γεμάτη Λεωφόρο, σίγουρα είναι πιο καλή έδρα γιατί αν έχεις 15.000 κόσμο είναι κλουβί. Ο αντίπαλος πιέζεται. Κι εγώ για παράδειγμα όταν πηγαίνω στο Καραϊσκάκη και είναι γεμάτο νιώθω την πίεση. Όταν θα έρθει στη Λεωφόρο μια ομάδα είτε είναι ο Ολυμπιακός, είτε μια μικρότερη θα λένε «τι γίνεται εδώ πέρα». Στο ΟΑΚΑ είναι αλλιώς. Ο αντίπαλος δε νιώθει την πίεση. Βέβαια και για εμάς σε μια γεμάτη Λεωφόρο αν χάνουμε από μια ομάδα, συμβαίνει το αντίθετο. Στο ΟΑΚΑ αν χάνουμε δεν ακούμε αν μας βρίζουν. Παρ’ όλα αυτά αν στο ΟΑΚΑ έχει κόσμο και με 20 και με 25.000, είναι καλό».

Για τον κόσμο και την αντιμετώπισή του προς την ομάδα και τη στήριξη που θέλουν: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού καταλαβαίνω ότι μπορεί να έχει κουραστεί. Αλλά όταν είσαι Παναθηναϊκός γιατί να μην έρθεις στο γήπεδο και να στηρίξεις την ομάδα σου; Το ότι γίνονται άλλα πράγματα τα οποία στεναχωρούν τον κόσμο δε σημαίνει ότι θα πρέπει να μην πάμε στο γήπεδο και να πάει η ομάδα πιο κάτω. Η ομάδα χωρίς κόσμο πηγαίνει πιο κάτω. Και η Άρσεναλ δεν πάει καλά και έχει χιλιάδες κόσμου σε κάθε παιχνίδι ή η Τότεναμ. Είναι γεμάτα τα γήπεδα. Γιατί; Εντάξει συγκρίνω λίγο ανόμοιες καταστάσεις, αλλά… η Τότεναμ είναι Τότεναμ, ο κόσμος της θα είναι εκεί. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται και να ευχαριστιέται, να αγαπάει το ποδόσφαιρο».

Για τα προβλήματα της ομάδας και τους στόχους με δεδομένη την ευρωπαϊκή τιμωρία: «Ξέρουμε ότι και πέμπτοι να βγούμε δε θα αλλάξει κάτι και δε θα παίξουμε στην Ευρώπη. Σίγουρα μπορεί να μας επηρεάζει λίγο. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τι να κάνεις; Να φύγεις από τον Παναθηναϊκό επειδή δε θα παίξουμε Ευρώπη; Στον Παναθηναϊκό είσαι! Έχουμε φέτος και στόχο το Κύπελλο που είναι πολύ σημαντικό. Για το πρωτάθλημα αυτό που είπα. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θέλουμε για παράδειγμα να είμαστε τρίτοι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter