Χατζηδάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: «Εγώ στο μυαλό μου έχω καταλήξει» (Video)

Χατζηδάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: «Εγώ στο μυαλό μου έχω καταλήξει» (Video)

Έχουμε κουραστεί τόσους μήνες να ακούμε για αυτή την περιβόητη αύξηση κατώτατου μισθού και επειδή, «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι», η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες μας είναι μικρές.

Ειδικά, μετά τη δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη πως στο μυαλό του έχει καταλήξει για το ύψος της αύξησης έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως: «Εγώ στο μυαλό μου έχω καταλήξει, αλλά η απόφαση θα ληφθεί στο υπουργικό συμβούλιο την άλλη εβδομάδα και η απόφαση αυτή θα είναι και πολιτική. Έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον πρωθυπουργό για την αύξηση του κατώτατου μισθού και θα κάνουμε κι άλλη».

Η πρώτη αύξηση που δόθηκε από την κυβέρνηση ήταν…  2% και πανηγύριζαν, οπότε τρικυμία εν κρανίω το μυαλό τους γενικότερα.

Όσο για τις εκκρεμείς συντάξεις ο υπουργός υποστήριξε  πως «υπάρχουν 78.000 κύριες και περίπου 95.000 επικουρικές. Η κυβέρνηση έχει αυξήσει κατά 83% την έκδοση συντάξεων σε σχέση με το ‘19», δίνοντας προτεραιότητα στις κύριες. Μόνο που ο Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί εδώ και 2 χρόνια την έκδοση ψηφιακής σύνταξης σε μία ημέρα και ότι στο τέλος του 2021 θα απονέμεται ψηφιακά το 80% των συντάξεων.

Το καλύτερο, όμως το κράτησε για το τέλος. Όταν ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτήθηκε για την ακρίβεια που έχει γονατίσει τον ελληνικό λαό συνέχισε το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι «οφείλεται στη συγκυρία λόγω του πολέμου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter