Χατζηδάκης: Ωμή παραδοχή για ακρίβεια… 14ετίας και χιλιοπαιγμένα αφηγήματα

Χατζηδάκης: Ωμή παραδοχή για  ακρίβεια… 14ετίας και χιλιοπαιγμένα αφηγήματα

Μετά το «έχουμε πια πτώση τιμών, για να περάσουμε Πάσχα με χαμόγελο» που είπε τη Δευτέρα Κυριάκος Μητσοτάκης στη κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας, τη σκυτάλη πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας μία αντιφατική εικόνα για την ακρίβεια.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αρχικά με κυνικό τρόπο, παραδέχτηκε τις παρατηρήσεις των δημοσιογράφων, ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στα τρόφιμα και η τρίτη πιο ακριβή στη βενζίνη στην Ευρώπη.

Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης είπε για την βενζίνη ότι «είμαστε 14 χρόνια η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη, λόγω φόρων. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από το 2010 και μετά αυτό είναι σταθερό αυτό». Αυτά δεν τα λέει ένας απλός πολίτης, που διαπιστώνει τις υψηλές τιμές που επικρατούν στα καύσιμα, αλλά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Επιμένει ο πληθωρισμός»

Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «στα τρόφιμα πράγματι επιμένει ο πληθωρισμός και εδώ όμως εάν συγκρίνεται με προηγούμενους μήνες θα δείτε ότι πάει προς τα κάτω. Πάντως και στα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο ανάπτυξης από τα 50 επιλεγμένα είδη, στα 20 έχουμε μειώσεις, στα 10 αυξήσεις και στα άλλα 10 περίπου είναι σταθερές οι τιμές».

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μίλησε πάλι για παγκόσμιo πρόβλημα, όσον αφορά τον πληθωρισμό που «προέκυψε από τον κορονοϊό και στη συνέχεια από την ενεργειακής κρίσης».

Ενώ η κοινωνία έχει γονατίσει λόγω της καλπάζουσας ακρίβειας, με την κυβέρνηση να δείχνει ότι τη νοιάζει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter