«Χείμαρρος» η Κανέλλη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Το κεφάλαιο δεν θα ‘χε καλύτερους εκπροσώπους από τους Χρυσαυγίτες

«Χείμαρρος» η Κανέλλη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Το κεφάλαιο δεν θα ‘χε καλύτερους εκπροσώπους από τους Χρυσαυγίτες

Αποκαλυπτική ήδη από τα πρώτα λεπτά ήταν η Λιάνα Κανέλλη, στην κατάθεσή της στη δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο της Αθήνας.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, σε πανελλήνια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, από τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη τον Ιούνιο του 2012, αναφέρθηκε στη δομή και τον τρόπο δράσης της ναζιστικής οργάνωσης καθώς και στα συμφέρονται που εξυπηρετεί.

«Πέραν της κομματικής μου ιδιότητας έχω να καταθέσω βάσει και της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας», είπε, ενώ αναφερόμενη στην επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σημείωσε ότι οι χρυσαυγίτες «χτύπησαν ορδή ανθρώπων, με αγριότητα». Στόχος της επίθεσης ήταν «να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, να μην μπει στα σωματεία. Οι χρυσαυγίτες είχαν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα ελέγξουν το Πέραμα. Επεδίωκαν να μη συνεχιστεί ο αγώνας, να μην πολλαπλασιαστεί η ισχύς των αντιστεκόμενων στη διάλυση της Ζώνης».

«Είμαι στη Βουλή από το 2000. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερο εκπρόσωπο. Σε 100 με 150 ερωτήσεις στη Βουλή εκφράζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τους εργολάβους, τους εκβιασμούς στα μεροκάματα. Έχουν τσιράκια στη Ζώνη», κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη. Για τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης ανέφερε ότι «είναι φανερά ένστολοι, συντεταγμένοι, κάνουν κλοιό για να χτυπήσουν».

Για την επίθεση εναντίον της ανέφερε ότι «ο Κασιδιάρης ήταν ο ευνοούμενος του Αρχηγού, το ‘’πουλαίν’’» ενώ «ο ίδιος ο αρχηγός είναι στα όρια του Θεού. Όταν ο Θεός λέει ‘’θα τους κυνηγήσουμε’’, έρχεται ο Κασιδιάρης και με πλακώνει στο στούντιο».

Εκτίμησε ότι αρχικά «η επίθεση είχε σχεδιαστεί κατά της Δούρου».«Δεν περίμεναν ότι θα αντιδράσω στον εξετευλισμό της συναδέλφου στο Κοινοβούλιο, της κ. Δούρου, κι ας ανήκει σε άλλο χώρο. Και με χαρακτήρισαν και ένοπλη, επειδή κρατούσα τον Ριζοσπάστη. Κατά τον αρχηγό, εγώ είμαι τσαμπούκα μπολσεβίκα. Και ότι καλώς μου έκαναν, αφού αύξησαν 2% τις μετρήσεις. Κατάστρεψε τον αντίπαλό σου για να κερδίσεις θέση στα μίντια, η δημοσιότης είναι καλή, ακόμα και όταν είναι αρνητική», είπε η Λιάνα Κανέλλη.

Η κατάθεση της βουλευτίνας του ΚΚΕ συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών. 

Με πληροφορίες από: Golden Dawn Watch

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter