Χείμαρρος ο Μπιμπίλας εκθέτει Φιλιππίδη: «Μου ζήτησε να αποτρέψω γυναίκα να κάνει καταγγελία»

Χείμαρρος ο Μπιμπίλας εκθέτει Φιλιππίδη: «Μου ζήτησε να αποτρέψω γυναίκα να κάνει καταγγελία»

Καταπέλτης ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας κατά την κατάθεσή του Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Όπως κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, ο κατηγορούμενος Πέτρος Φιλιππίδης, του ζήτησε «μεσολάβηση» ώστε να πεισθεί μία γυναίκα να μην καταθέσει εις βάρος του, ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης από τον Σπύρο Μπιμπίλα, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Προεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. Στη δίκη του ηθοποιού που κατηγορείται για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό, ο μάρτυρας παρουσίασε τον κατηγορούμενο ως έναν άλλοτε πολύ στενό του φίλο ως έναν άνθρωπο που «τσιλιμπουρδίζει».

Ως έναν άνθρωπο με πολλές εξάρσεις που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του όταν θύμωνε με κάτι, παρουσίασε τον Πέτρο Φιλιππιδη κατά τη συνέχεια της κατάθεσης του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο προεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπιλας.

Δείτε επίσης: «Καταπέλτης» ο Μπιμπίλας κατά Φιλιππίδη: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τη βίασε ο Πέτρος»

«Εγώ με το Πέτρο περνάγαμε μια χαρά με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις. Ο Πετρος θύμωνε πολύ όταν ειχαμε άλλη γνώμη από αυτόν. Γινόταν θηρίο. Έσπαγε έπιπλα βάραγε πόρτες, μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με σώσανε δυο συνάδελφοι που με βάλανε σε ένα δωμάτιο. Όμως υπήρχαν άλλες στιγμές που ο Πετρος με είχε αγκαλιά σαν τον καλύτερο του φίλο. Ο Πετρος είχε πολύ έντονες στιγμές που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του», είπε ο μάρτυρας ενώ σημείωσε πως η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου τους ενημέρωνε κρυφά για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις πράγμα που τον είχε οδηγήσει ακόμα και στο να κρύβει το κινητό του τηλέφωνο για να μην το ψάξει ο κατηγορούμενος και δει τις συνομιλίες μαζί της.

«Ο Πέτρος χρησιμοποιούσε το γυναικείο φύλο για τις ορέξεις του. Είχα ενημέρωση για πολλά από την Ελπίδα. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως μας πάρει η Ελπίδα να μάθει για το το γίνεται στο θέατρο και εμείς κρύβαμε το κινητό. Δεν ξέρω ποιες σχέσεις ήταν συναινετικές και ποιες εξαναγκαστικές, Μέσα στον πόνο που είχε η Ελπιδα μας ενημέρωνε. Κρυφά. Από την πρώτη βδομάδα του γάμου τους είχε σχέση με άλλη γυναίκα. Ξέρω ότι υπήρξαν σχέσεις οδυνηρές με την Ελπίδα να πηγαίνει σε ψυχολόγους. Μας είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε βάλει ντέντεκτιβ. Εμείς δεν μπορούσαμε να πούμε στην αρχή του γάμου ότι ο πετρος τα είχε με μια κοπέλα από το σίριαλ. Η Ελπιδα είχε φτιάξει μια κατάσταση στο μυαλό της ότι όλες κυνηγούσαν τον Πέτρο εμείς διαπιστώσαμε ότι ο πετρος τις κυνηγάει» σημείωσε.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι αρκετές γυναίκες εκδιώχθηκαν από το θέατρο εξαιτίας του κατηγορούμενου αλλά και της γυναίκας του.
«Πολλές κοπέλες εκδιώχθηκαν από το θέατρο γιατί δεν ενέδωσαν ή από ζήλεια. Πολλές της έδιωχνε η Ελπίδα. Γιατί εκδιώχθηκε η Α.Ζ από τη σειρά “Λάκης ο γλυκούλης”;», διερωτήθηκε ο μάρτυρας, προκαλώντας ερωτήσεις μιας εκ των ενόρκων.

Ένορκος: Είπατε ότι πολλές κοπέλες έχουν εκδιωχθεί επειδή δεν συναίνεσαν σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Τους δόθηκε η επιλογή για την ερωτική συνεύρεση;

Μάρτυρας: Μια περίπτωση που γνωρίζω για τη συγκεκριμένη σειρά, μου είπε ο παραγωγός μετά τι να κάνω; Να διώξω τον Πέτρο που φέρνει λεφτά;

Βασικό σημείο της κατάθεσης του μάρτυρας είναι πως ήταν απόλυτα καταφατικός στο ότι ο ηθοποιός είχε κλειδιά του θεάτρου παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς που προβάλει η πλευρά του κατηγορουμένου, προκειμένου να αντικρούσει τα όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν μέσα στο θέατρο Μουσούρη η δεύτερη καταγγέλουσα.

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Π. Φιλιππιδης είχε τη δύναμη και την εξουσία να διαλέγει ηθοποιούς, να βάζει κ να βγάζει από παραγωγές

Αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν περι οργανωμένου σχεδίου του ΣΕΗ, ο Σπ. Μπιμπιλας είπε «Δεν είχαμε κανένα οργανωμένη σχέδιο. Τι είναι το ΣΕΗ; Καμία μαφία που θέλει να βγάλει ηθοποιούς απ έξω; Θίγομαι κ ως άνθρωπος κ ως προεδρος του ΣΕΗ. Είναι ηθικό σωμάτιο παλεύει για τους ηθοποιούς. Για να γίνονται συλλογικές συμβάσεις πράγμα που δεν ήθελαν πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί»

«Με κάλεσαν ως μάρτυρα υπεράσπισης γιατί θεώρησαν ότι θα επικρατήσει το συναισθηματικό μου. Επειδή ήξεραν ότι λάτρευα τον Πέτρο πίστευαν ότι θα τα δικαιολογούσα. Ε, δε μπορώ να τα δικαιολογήσω αυτά τα πράγματα που έμαθα!» ειπε ο Σπ. Μπιμπίλας, ενώ λίγο αργότερα απευθυνόμενος στην συνήγορο υπεράσπισης Κική Μπακιρτζίδου που σχολίαζε εκείνη τη στιγμή είπε: «Είστε καλά κυρία Πισπιρίγκου! Ε, Μπακιρτζίδου» με αποτελέσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Είχε ζητήσει… μεσολάβηση

«Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω, όμως αυτά που έμαθα μετέπειτα, με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασε την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και για την Ελπίδα» υποστήριξε ξεκινώντας την κατάθεσή του, λέγοντας σε απλό σημείο: «Παρακαλώ τον Πέτρο αν έχει δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια».

Αναφερόμενος σε μία παλιότερη περίπτωση, που δεν είναι καμία από τις τρεις καταγγέλλουσες, τόνισε: «Με πήρε τηλέφωνο η Κ. από την Αμερική και μου έλεγε ότι είναι σε ψυχολόγους όλα αυτά τα χρόνια γιατί τη βίασε ο Πετρος. Μου έλεγε για βιασμό τον οποίο δεν είχε πει ποτέ και τον έλεγε στον τηλέφωνο. Έναν άνθρωπο που αγαπούσα να μου λέει η άλλη από το τηλέφωνο ότι τη βίασε. Έπαθα την πλάκα της ζωής μου!» σημείωσε και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: «Γιατί είναι σε ψυχολόγους τόσα κορίτσια; Γιατί έχουν πάει στην Αμερική; Ο Πέτρος ας σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια! Τώρα τα έμαθα αυτά!».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε με την πρώτη καταγγέλλουσα, η μητέρα της οποίας ήταν στενή του φίλη. «Την ξέρω από παιδί. Με τη μητέρα της είμαστε φίλοι όσο ήμουν με τον Πέτρο. Δεθήκαμε με μια μεγάλη αγάπη μέχρι σήμερα και πήγαινα τακτικά στο σπίτι της. Δεν είχαν προβλήματα με το σύντροφο της, επιχείρησε ήρεμη οικογενειακή ζωή. Γνώρισα την μητερα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο. Το 2003 ή 2004 πήγα στο Πέτρο και του είπα να γνωρίσει μια φίλη μου, αλλά του έκανα επισήμανση ‘προσεχε μην της την πέσει’. Είχε αυτή την τάση να τσιλιμπουρδιζει δυστυχώς. Αφού γνωρίστηκαν της είπε να ξαναέρθει μαζί με το σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή» είπε.

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε, στο διάστημα που η μητερα της δούλεψε μαζί με τον κατηγορούμενο στο θέατρο, δεν είχαν τόσο συχνές επαφές όσο παλιότερα. «Το 2010 η μητέρα της και η Ελπίδα Νίνου ήρθαν κατά σύμπτωση στην ίδια παράσταση και η Ελπίδα μας είπε θέλω να σας μιλήσω. Στο αυτοκίνητο μας είπε ένα απίστευτο ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του… με εξέπληξε… τι ρώτησα που το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματα της».

Πρόεδρος: Το 2010 η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγο της η καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του αλλού. Και της είπα είναι δυνατόν; αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος αν ενοχλείται; Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει – για αυτό έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ – θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τί ειπώθηκε. Θυμάμαι τη λέξη «διείσδυση», ότι «δεν με νοιάζει αν υπήρχε» αλλά ότι η Ελπίδα ενοχοποιούσε το παιδί και της έλεγα εγώ ότι «τον ξέρεις, πως είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό; Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν».

Πρόεδρος: Η γυναίκα αυτή έχει καταγγείλει το 2008 δυο περιστατικά βιασμών. Πως το κρίνεται που το 2010 λέει ότι τον βλέπει σαν πατέρα;

Μάρτυρας: Για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που της είχε συμβεί, πιθανόν να το είπε. Η μητέρα της μου είπε ότι η καταγγέλλουσα της είπε ότι τον βλέπει σαν πατέρα της, αν είχαν συμβεί αυτά που έλεγαν. Αυτό μετέφερα στην κυρία Νίνου.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και οικογένεια του αλλά είστε και μέσα στο χώρο του θεάτρου. Ακούσατε ποτέ κάτι ανησυχητικό ώστε να του πείτε «ακούγεται αυτό για εσένα Πέτρο». Κάτι να σας ανησυχήσει να σας προβληματίσει;

Μάρτυρας: Πολύ συχνά, σε κάθε παράσταση, είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια και η Ελπίδα ήξερε ή προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες.

Ο Σπύρος Μπιμπιλας υποστήριξε δε ότι δεν έχει καμία γνώση για τις άλλες δύο καταγγέλλουσες, ωστόσο όπως είπε, ο κατηγορούμενος τον καλούσε για να μάθει αν υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του αφού βγήκαν οι τρεις πρώτες επώνυμες ηθοποιοί.

«Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε για να μου πει: «πάρε την να μη μιλήσει». Τότε απογοητεύθηκα από αυτόν….» ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter