Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Κόντρες στη Νότια Κορέα για τη συμμετοχή της Βόρειας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Κόντρες στη Νότια Κορέα για τη συμμετοχή της Βόρειας

Η Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεν αποδέχεται την κριτική ότι οι Χειμερινοί Αγώνες του επόμενου μήνα θα είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες της Pyongyang», λέγοντας ότι η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας θα βοηθήσει στην εκτόνωση της έντασης.

Ορισμένοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και συντηρητικοί πολίτες στη Νότια Κορέα έχουν επικρίνει τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Αγώνες, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Νότιας Κορέας Pyeongchang.

«Μόλις ένα μήνα πριν, έντονες εντάσεις κατέλαβαν την κορεατική χερσόνησο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κυβένρησης Παρκ Σου Γιουν σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ετικέτα «Pyongyang Olympics» που επιχειρούν να βάλουν κάποιοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang, οι οποίοι θα είναι «Ολυμπιακοί Αγώνες της Ειρήνης».

Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, μικρής έντασης και δυναμικής, σημειώθηκαν χθες στη Σεούλ για τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου μήνα, καθώς αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, επισκέφθηκε τη Σεούλ και τους χώρους των Αγώνων. Μάλιστα διαβάστηκε σχετικό ψήφισμα που ανέφερε: «Είμαστε αντίθετοι με τους Ολυμπιακούς της Πιονγκγιάνγκ του Κιμ Γιόνγκ Ον!». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter