«Χειμώνας» από την Τρίτη με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνι – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού (Video)

«Χειμώνας» από την Τρίτη με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνι – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού (Video)

Οι θυελλώδεις βοριάδες και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης ψυχρών αερίων μαζών θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας κατά το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Την Τρίτη αναμένεται κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες στη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι σταδιακά σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ. Γρήγορα θα ενισχυθούν και βαθμιαία θα στραφούν παντού σε βόρειους πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο τα 10 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από τα βόρεια, δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς στα βόρεια και τους 15-16 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 3 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 4 έως 8 βαθμούς), 14 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το απόγευμα, καθώς και τοπικές καταιγίδες, αναμένονται την Τρίτη στην Αττική. Χιονοπτώσεις αναμένονται τις βραδινές ώρες στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και ενισχυμένο βαρδάρη αναμένεται την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, καθώς επίσης και στο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου και εκεί βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις με εντάσεις έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ όμως στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ οι οποίοι από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι μέγιστες τιμές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το μεσημέρι και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοι 4 με 6, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοανατολικους 6 με 8 και τη νυχτα στο Θρακικο εως 9 μποφορ.

Θερμοκρασία: Απο 03 εως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτικη Μακεδονια κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια 7 που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικους 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμους Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι κατα τόπους ισχυρές. Μέτα το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Απο τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι βαθμιαία κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και τη νύχτα στα ορεινά της βορειοανατολικης Πελοποννήσου.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα νοτια 7 άλλα μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημερι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν απο τις απογευματινες ώρες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενίσουν και αργά τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικους 5 με 7 και στα δυτικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: Απο 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα ειναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Απο νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που από το μεσημέρι στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοι 7 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: Απο 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι όποτε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα τις βραδινές ώρες (ενδεικτικο υψομετρο 1000 μετρα).

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοι 5 με 7 που από τις απογευματινες ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικους 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: Αώο 09 εως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από τη νύχτα.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter