Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού έως το τέλος του μήνα – Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Κρήτη (Photos)

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού έως το τέλος του μήνα – Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Κρήτη (Photos)

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν στην εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες.

Ο χάρτης με την τρισδιάστατη απεικόνιση της κατανομής του ύψους βροχής, που αναμένονται μέχρι την Κυριακή 31/03, δείχνει τις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα πιο έντονα φαινόμενα με αποχρώσεις του μπλε και μωβ. 

Χειμερινό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού έως το τέλος του μήνα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 27/03 βρέθηκε νοτιοδυτικά της Κρήτης και κινείται αργά ανατολικά και θα ενισχυθεί.

Δείτε επίσης: Έκτακτο δελτίο βροχών – Συναγερμός στην Κρήτη – Πώς θα είναι σήμερα ο καιρός

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Κυριακή 31/03 θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (κυρίως στα ανατολικά και νότια), οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο (κατά τόπους 9-10 μποφόρ) και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά για ακόμα μία φορά την Κρήτη.

Στον προγνωστικούς χάρτες που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στα νότια τμήματα της χώρας και στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 31/03 (χάρτης 1) και οι μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 29/03 (χάρτης 2).


Πρόγνωση του καιρού

Την Πέμπτη 28/03 τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα, φαινόμενα τα οποία από αργά το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευή 29/03 ισχυρές βροχές και καταιγίδες (συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις) θα εκδηλωθούν στις νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με το νησί της Κρήτης να δέχεται μεγάλους όγκους νερού. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης.

Το διήμερο Σάββατο 30/03 και Κυριακή 31/03 στα κεντρικά ανατολικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στην Κρήτη οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν διατηρώντας κατά περιόδους σχετικά έντονο χαρακτήρα.

Τα σημαντικότερα ύψη βροχόπτωσης την Τετάρτη

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 καταγράφηκαν στο Κρυονέρι Κορινθίας (43 χιλιοστά), στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας (27 χιλιοστά), στην Ελεούσα Ιωαννίνων (23 χιλιοστά), στα Θεοδώριανα Άρτας (21 χιλιοστά), στα Καλάβρυτα (19 χιλιοστά), στα Τρίκαλα Κορινθίας (18 χιλιοστά), στο Βουργαρέλι Άρτας και στο Ρωμονό Πατρών (16 χιλιοστά).

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια, λόγω των ισχυρών ανατολικών ανέμων, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο, ενώ από το πρωί δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Επίσης κλειστή είναι η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Καβάλα-Πρίνου Θάσου.

Στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα.

Η ΕΜΥ από το βράδυ στο Αιγαίο προβλέπει ενίσχυση των ανέμων, που κατά τόπους θα φθάσουν και τα 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Δείτε επίσης: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

Ο αέρας σήκωσε νταλίκα στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε αιτία να σταματήσει η κυκλοφορία στη γέγυρα Ρίου – Αντιρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση από συνεργεία της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, για την ασφαλή απομάκρυνση νταλίκας, την καρότσα της οποίας νωρίτερα σήκωσαν οι ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα να καρφωθεί σε πινακίδα της Γέφυρας και να προκαλέσει ζημιές.

Όπως είναι φυσικό έχει σημειωθεί ολικός αποκλεισμός στη διέλευση των οχημάτων στο ρεύμα προς Πάτρα.

Δείτε επίσης: Απίστευτες εικόνες στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου – Ο αέρας σήκωσε νταλίκα (Photos)

Πηγές: Meteo.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, sinidisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter