«Χείρα φιλίας» από τη Βόρεια στη Νότια Κορέα – Την επανένωση της χερσονήσου επιδιώκει η Πιονγιάνγκ

«Χείρα φιλίας» από τη Βόρεια στη Νότια Κορέα – Την επανένωση της χερσονήσου επιδιώκει η Πιονγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα με μια σπάνια ανακοίνωσή της την Πέμπτη απευθύνθηκε σε «όλους τους Κορεάτες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» καλώντας τους να κάνουν μια «υπέρβαση» για την ενοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς τη βοήθεια άλλων χωρών, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Όπως τονίζεται όλοι οι Κορεάτες πρέπει να «προωθήσουν τις επαφές, τις μετακινήσεις και τη συνεργασία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας», προσθέτοντας πως η Πιονγκγιάνγκ θα «διαλύσει» οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο για την επανένωση της κορεατικής χερσονήσου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από μια κοινή συνεδρίαση κυβερνητικών και κομματικών αξιωματούχων, τονίζοντας ότι οι Κορεάτες πρέπει να προσπαθήσουν ενεργά για την αποκλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων και να δημιουργήσουν ένα ειρηνικό κλίμα στην κορεατική χερσόνησο.

Οι στρατιωτικές εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο αποτελούν ένα «βασικό εμπόδιο» για τη βελτίωση των διακορεατικών σχέσεων και στην προοπτική της ενοποίησης, ανέφερε το KCNA.

Παράλληλα σημειώνεται ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με «εξωτερικές δυνάμεις» αποδείχθηκε ότι δεν βοηθούν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον λόγο σύγκλησης της συνεδρίασης, αλλά η ανακοίνωση ανέφερε ότι αυτή στόχευε να στηρίξει τις δηλώσεις του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν αναφορικά με την επανένωση στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Όπως υπογραμμίζεται αυτή η χρονιά είναι σημαντική από κοινού για τη Βόρεια και την Νότια Κορέα καθώς αποτελεί την 70η επέτειο ίδρυσης του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ενώ η Νότια Κορέα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter