«Χειρουργείο» στη φράση της Σακελλαροπούλου για την ένταση της κακοκαιρίας (Video)

«Χειρουργείο» στη φράση της Σακελλαροπούλου για την ένταση της κακοκαιρίας (Video)

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αφαίρεση μιας φράσης από τα λεγόμενα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και πιο συγκεκριμένα στην σύντομη αναφορά της για την ένταση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε με νόημα ότι δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς την κυβερνητική γραμμή που έκανε λόγο για «τη χειρότερη κακοκαιρία της 40ετίας».

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε:

«Στο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε, νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμάμαι, και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων με συνέπεια στην κρίσιμη στιγμή κανείς να μην θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν».

Και πρόσθεσε την επίμαχη φράση: 

«Βέβαια ευτυχώς δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε».

Για κάποιο λόγο, στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της Προεδρίας της Δημοκρατίας απουσιάζει η επίμαχη αναφορά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter