Χειρουργός που εφημέρευε στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων θετική στον κορονοϊό – Αρνητικό το τεστ στον ασθενή που χειρούργησε

Χειρουργός που εφημέρευε στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων θετική στον κορονοϊό – Αρνητικό το τεστ στον ασθενή που χειρούργησε

Θετικό ήταν το τεστ ειδικευόμενης γιατρού που εφημέρευε και χειρούργησε ασθενή την προηγούμενη εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (Π.Γ.Ν.Ι.). Αρνητικό το τεστ του χειρουργημένου ασθενή, έκτακτη εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» αντί του Π.Γ.Ν.Ι. προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα στο Π.Γ.Ν.Ι., το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς. Λίγα εικοσιτετράωρα πριν η ειδικευόμενη γιατρός παρουσιάσει αδιαθεσία και προβεί στο τεστ, στο νοσοκομείο είχε μεταβεί πολίτης που παρουσίασε συμπτώματα και διαγνώσθηκε θετικός στον ιό.

Η ειδικευόμενη χειρούργος βρίσκεται σε κατ’ οίκον «καραντίνα», ενώ το ίδιο μέτρο ακολουθείται και για τους συναδέλφους της που είχαν εφημερία μαζί της. Το θετικό είναι -σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr- ότι βγήκε αρνητικό το τεστ του ασθενή που χειρούργησε η ειδικευόμενη κατά τη διάρκεια της εφημερίας της.

Η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. προέβη σε απολύμανση την Παρασκευή, το Σάββατο ενώ το ίδιο θα συμβεί και τη Δευτέρα. Επίσης, η ευθύνη για τη σημερινή εφημερία του Π.Γ.Ν.Ι. ανατέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, το Π.Γ.Ν.Ι. διαθέτει 32 κλίνες ΜΕΘ ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία ακόμα 8 κλινών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 14 κλίνες ΜΕΘ, 10 αντίστοιχου σκοπού για την καρδιοχειρουργική και 8 για την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου.

Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες, οι κλίνες αυτές δεν θα χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση από τον κορονοϊό, καθώς επίκειται να ανοίξει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με 8 κλίνες. Στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη, τότε θα χρησιμοποιηθούν και οι υπόλοιπες κλίνες του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση περιστατικών σε κρίσιμη κατάσταση από κορονοϊό.

Φωτογραφία: Epiruspost.gt

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter