Ξεκαλάκης: Δεν παραδίδουμε το πηδάλιο της επόμενης κυβέρνησης στη Δεξιά

Ξεκαλάκης: Δεν παραδίδουμε το πηδάλιο της επόμενης κυβέρνησης στη Δεξιά

Για τη δημιουργία “μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης”, που “θα ικανοποιεί τις προσδοκίες των πολιτών και όχι των στελεχών”, μίλησε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Στέφανος Ξεκαλάκης, 

“Ναι” στην ανανέωση και “όχι” στην αναπαλαίωση, είπε ο πρώην γραμματέας της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αναφερόμενος στη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα εξέφρασε την αντίθεσή του σε “καρικατούρες τύπου της Ένωσης Κέντρου” και επισήμανε την ανάγκη για μια ενιαία σύγχρονη ισχυρή πολιτική δύναμη, με την προοπτική της διακυβέρνησης, που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες των πολιτών και όχι των στελεχών.

Ο κ. Ξεκαλάκης είπε ότι δεν πέρασε η άποψη του για ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ανοιχτή, αντιπροσωπευτική διαδικασία και τόνισε πως “βιώσαμε σκηνές που προσβάλλουν στην ιστορία και θίγουν τη δημοκρατική λειτουργία”, ενώ σημείωσε ως αρνητικό στοιχείο την απουσία της πλειοψηφίας των στελεχών που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του 2015.

“Θέλουμε ένα κόμμα ιδιωτικής χρήσης που για τα πάντα θα αποφασίζει ο αρχηγός με το περιβάλλον του ή τα μέλη του, μια συμπαράταξη αρχηγών ή ένα κόμμα αρχών;” αναρωτήθηκε ο κ. Ξεκαλάκης και ζήτησε να υπάρξουν καθαρές απαντήσεις, με πράξεις, προς τους πολίτες, εκτός κι αν, όπως είπε, “κάποιοι στη Συμπαράταξη προσβλέπουν σε κάποια μικρή βελτίωση του ποσοστού και λίγων βουλευτών παραπάνω”.

“Η συντριπτική πλειοψηφία δεν περιμένουμε να κερδίσουμε εξαργυρώνοντας τη στήριξη στο κόμματος και δεν δεχόμαστε το πηδάλιο της επόμενης κυβέρνησης να παραδοθεί στη δεξιά”, επισήμανε.

Ο κ. Ξεκαλάκης τόνισε πως είναι η ώρα των πράξεων εντός του 2017 για τη δημιουργία του νέου φορέα με καθαρές λύσεις και αποφάσεις, λέγοντας πως σχήματα όπως η Δημοκρατική συμπαράταξη έχουν πεπερασμένη εκλογική απήχηση. Το ιδρυτικό συνέδριο να γίνει πριν από το τέλος του 2017 και αν προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής αυτό θ είναι “άλμα στο κενό”.

“Ο κόσμος δεν θα ενεργοποιηθεί για να γίνει νεροκουβαλητής του ενός ή του άλλου εκ των στελεχών, τους ενδιαφέρει η δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και όχι η εκπλήρωση προσωπικών στρατηγικών των στελεχών”, παρατήρησε.

Πρόσθεσε πως το παρελθόν δεν μπορεί να ορίζει τις τύχες του μέλλοντος και διατύπωσε προτάσεις, όπως να μην γίνονται βουλευτές υπουργοί και να αποφασίζει το σύνολο των μελών για τη μετεκλογική στάση του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter