Ξεκάθαρες απαντήσεις από Μητσοτάκη για τις υποκλοπές ζήτησε ο Σαμαράς 

Ξεκάθαρες απαντήσεις από Μητσοτάκη για τις υποκλοπές ζήτησε ο Σαμαράς 

Σε παράλληλο βηματισμό με τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος από τα Ανώγεια είχε ζητήσει «κάθαρση» για τις υποκλοπές, κινήθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του ιδρύματός του, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών.

«Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο για αναμφίβολα για μία αντιδημοκρατική εκτροπή» είπε ξεκάθαρα ο Αντώνης Σαμαράς για τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες εβδομάδες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώπιον Κυριάκου Μητσοτάκη και σύσσωμης της Νέας Δημοκρατίας. «Αδιανόητο» -όπως και για τον Κώστα Καραμανλή τον περασμένο Αύγουστο- το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Για το κλείσιμο άφησε ο Αντώνης Σαμαράς την «ρουκέτα» που εξαπέλυσε προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο μίλησε για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά ακολουθώντας το στίγμα του Κώστα Καραμανλή και με φρασεολογία που έμοιαζε με του προκατόχου του, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον πρωθυπουργό που τον άκουγε με προσοχή, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για αντιδημοκρατική εκτροπή.

«Δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο» είπε μετά από μία μακρά ομιλία που έμοιαζε περισσότερο με μανιφέστο ακροδεξιού κόμματος, ενώπιων τη συντριπτικής πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργικού συμβουλίου, οικονομικών και θεσμικών παραγόντων και πλήθους κόσμου.

«Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για μία αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γιαυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρεις απαντήσεις, χωρίς δεύτερες σκέψες» ανέφερε ακόμα, κάνοντας ειδική αναφορά και στο απόρρητο.

«Χωρίς εντύπωση ότι το απόρρητο είναι βολική δικαιολογία» είπε συγκεκριμένα για το οχυρό πίσω από το οποίο κρύβεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και μήνες από το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, τόνισε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

Σημειώνεται ωστόσο ότι σύμφωνα με πληροφορίες την στιγμή που ειπώθηκαν αυτά, ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος πήγε στην αίθουσα μετά τον Αντώνη Σαμάρα, επικράτησε αμηχανία και χωρίς να εισπράττει θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους γι αυτή του την αποτροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter