Ξεκάθαρη απάντηση μηχανοδηγών σε Γεραπετρίτη: Κανένα δρομολόγιο χωρίς ικανοποιητικές εγγυήσεις ασφαλείας (Video)

Ξεκάθαρη απάντηση μηχανοδηγών σε Γεραπετρίτη: Κανένα δρομολόγιο χωρίς ικανοποιητικές εγγυήσεις ασφαλείας (Video)

Σαφές μήνυμα έστειλαν οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ στον Γιώργο Γεραπετρίτη, στέλνουν οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ, τονίζοντας ότι οι συρμοί θα μείνουν στα αμαξοστάσια μέχρις ότου δοθούν ικανοποιητικές εγγυήσεις για την ασφάλεια των δρομολογίων. «Δεν θα βάλουμε το κεφάλι μας στη γκιλοτίνα. Δεν θα ξεκινήσουμε δρομολόγια την Τρίτη», κατέστησε σαφές ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας μιλώντας στον ANT1.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Ούτε ένα κυβερνητικό λάθος δεν αναγνώρισε ο Γεραπετρίτης – «Δίκασε» τον σταθμάρχη

«Στην συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη εμείς οι μηχανοδηγοί δεν ήμασταν, εμείς που οδηγούμε τα τρένα δεν προσκληθήκαμε, πήγε η Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών, εμείς που καταγγείλαμε όλα αυτά ως Σωματείο δεν ήταν κανείς. Ενημερωθήκαμε με ένα draft για κάποιες προτάσεις. Έχουμε κι εμείς να κάνουμε, πολλές, καθώς αυτές δεν μας ικανοποιούν», συμπλήρωσε ο κ. Γενιδούνιας.

Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε ότι δεν θα επιτραπεί να επικρατήσει το κυβερνητικό αφήγημα περί «ανθρώπινου λάθους», καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να μεταβιβάσει στον σταθμάρχη το σύνολο της ευθύνης για την Τραγωδία στα Τέμπη.

«Έχουμε θιγεί από αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η θεωρία του ανθρώπινου λάθους, αλλά και δεν θα βάλουμε τους εαυτούς μας στην γκιλοτίνα. Να μας πουν αναλυτικά τι έχουν προτείνει. Δεν διαβάζουμε τίποτα για τις σήραγγες, για τις επικοινωνίες. Για τη γραμμή προς Στρυμώνα, Φλώρινα, Δράμα, δεν ακούσαμε αν οι διαβάσεις θα λειτουργούν. Τι πιστεύουν, ότι θα ξεκινήσουμε την Τρίτη αν μας δώσει κάποιος χαρτί ότι δεν λειτουργούν; Δεν θα ξεκινήσουμε».

«Περιμέναμε ότι, επειδή υπάρχουν υπηρεσιακά στελέχη που δίνουν στον υπουργό τις κατευθύνσεις, κάποια πράγματα έπρεπε να έχουν λυθεί. Έχουν π.χ. ανακοινώσει ότι την άλλη Τρίτη ξεκινούν δρομολόγια προς Φλώρινα, Δράμα, γραμμές που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις επικοινωνίες. Στις 27 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη έχουμε διαβάσεις που δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται. Δεν γνωρίζουμε αν έχει λυθεί το θέμα. Μας λένε ότι θα ξεκινήσει η γραμμή, μας το δίνουν γραπτώς, “δεν λειτουργούν”, “δεν φυλάσσονται”», τόνισε ο κ. Γενηδούνιας. «Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Να σταματάμε σε διαβάσεις με μεγάλη κυκλοφορία, σε γραμμές που κυκλοφορούν και εμπορικά. Στη γραμμή προς Στρυμώνα που είναι να λειτουργήσει την Τρίτη, ένα τρένο μήκους 400-500 μέτρων, πώς θα περάσει;», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter