Ξεκάθαρη προειδοποίηση Ρωσίας σε Ελλάδα με δήλωση Πούτιν στα ελληνικά – Ανέσυραν ομιλία για να απαντήσουν στον Μητσοτάκη

Ξεκάθαρη προειδοποίηση Ρωσίας σε Ελλάδα με δήλωση Πούτιν στα ελληνικά – Ανέσυραν ομιλία για να απαντήσουν στον Μητσοτάκη

Σε μια σαφή και αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα και ειδικά προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά η Ρωσία δια μέσου της πρεσβείας της στην Αθήνα, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι η χώρα μας προτίθεται να στείλει F16 στην Ουκρανία.

Η ρωσική πρεσβεία, ανάρτησε χθες δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, μεταφρασμένη και οπτικοποιημένη στα ελληνικά, με την οποία ο Πούτιν προειδοποιεί τις χώρες της Δύσης ότι «οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».

Συγκεκριμένα, η δήλωση αναφέρει:

«Η Δύση χωρίς καμία ντροπή δηλώνει ότι η Ρωσία δήθεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα οι ίδιοι οι δυτικοί επιλέγουν τους στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας. Γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Θυμόμαστε εκείνους που κάποτε έστειλαν στρατεύματά τους στη χώρα μας. Αλλά τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς επεμβαίνοντες θα είναι πολύ πιο τραγικές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση Πούτιν δεν έγινε τώρα, αλλά αποτελεί απόσπασμα της ετήσιας ομιλίας του στη ρωσική Δούμα, η οποία εκφωνήθηκε περισσότερο από έναν μήνα νωρίτερα, στις 29 Φεβρουαρίου.

Συνεπώς, το γεγονός ότι η δήλωση ανασύρεται από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, τη στιγμή που καμία άλλη ρωσική πρεσβεία στην Ευρώπη δεν έχει κάνει το ίδιο, «μεταφράζεται» ως μια σαφής και ευθεία προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση που φέρεται, παρά τις σχετικές διαψεύσεις του υπ. Άμυνας, να προτίθεται να να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, σύμφωνα με το διεθνές δίκτυο Newsweek.

Μετά τον Πούτιν, προειδοποιήσεις και από Ζαχάροβα

Σημειώνεται δε, ότι και ανήμερα της εθνικής γιορτής της Ελλάδας, στις 25 Μαρτίου, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα είχε στείλει επίσης μήνυμα για τη στάση της Ελλάδας στη διαμάχη της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ζαχάροβα εξαπέλυσε πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης. «Οι τωρινοί κυβερνώντες, κρυβόμενοι πίσω από συλλογικές αποφάσεις της Δύσης διέκοψαν τον διμερή μας διάλογο και κάθε είδους συνεργασία. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, μεταξύ άλλων διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών της ΕΕ, περιφρόνησε τους κανόνες της διπλωματικής επικοινωνίας και αγνόησε την πρόσκληση για συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή της.

Παράλληλα, σημείωνε πως «από την πλευρά μας, στις 25 Μαρτίου διαβιβάσαμε τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας απευθείας στην εδώ Πρεσβεία της Ελλάδας. Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter