Ξεκινά η ανάκριση για την υπόθεση Novartis και τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Ξεκινά η ανάκριση για την υπόθεση Novartis και τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Το κατώφλι της ανακρίτριας πρόκειται να περάσουν μετά τις 5 Νοεμβρίου μία σειρά από πολιτικά πρόσωπα αναφορικά με την υπόθεση Novartis και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες στις 5 Νοεμβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί στην ανακρίτρια αρεοπαγίτη κ. Αλεβιζοπούλου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στις 6 Νοεμβρίου ενώπιον της ανακρίτριας θα καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 9 Νοεμβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει παραπεμφθεί για οκτώ αδικήματα, καθώς το περασμένο καλοκαίρι η Ολομέλεια της Βουλής, με τις ψήφους των 177 βουλευτών, ενέκρινε την πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του πρώην υπουργού. Κατά την ψηφοφορία οι μόνοι που έμειναν στην ψηφοφορία στην αίθουσα της Βουλής ήταν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει χαρακτηρίσει τη δίωξη σε βάρος του ως «πολιτική» και μάλιστα με εκδικητικό χαρακτήρα, καθώς επίσης και για «βρωμικό πόλεμο εναντίον του». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter