Ξεκινά η «επιχείρηση» ΔΕΘ

Ξεκινά η «επιχείρηση» ΔΕΘ

Με τη συνάντηση σήμερα με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ξεκινά και επίσημα η προετοιμασία της Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα για την 38η ΔΕΘ.

Ανεπίσημα ξεκίνησε χθες αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού Συμβουλίου όπου έλαβε χώρα σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, του οικονομικού επιτελείου με αντικείμενο την πορεία και τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

Στόχος των επιτελών του Μαξίμου είναι με αιχμή τη ΔΕΘ αλλά και στο μεσοδιάστημα, μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου όπου και θα ανακοινωθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού, να λάβει χώρα μια δημόσια διαβούλευση με κοινωνικούς φορείς για το μείγμα των ελαφρύνσεων.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο στην ομιλία του στο Βελλίδειο Πολιτιστικό Κέντρο με το τρίπτυχο «ανανέωση – διεύρυνση – επιτάχυνση» να είναι αυτήν την στιγμή ο καμβάς πάνω στο οποίο η Κυβέρνηση καλείται να ξεδιπλώσει το συνολικό της σχέδιο στο δρόμο προς τις κάλπες.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter