Ξεκινά η δίκη των 11 για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης 

Ξεκινά η δίκη των 11 για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθούν προκειμένου να δικαστούν οι έντεκα συλληφθέντες για τα γεγονότα της 9ης Μαρτίου 2021 στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια μαζικής πορείας, όπου μετά από απροκάλυπτο αστυνομικό πογκρόμ δημιουργήθηκαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας με αποτέλεσμα πολλοί από τους πρώτους και ένας άνδρας της ΕΛ.ΑΣ να τραυματιστούν.

Η δίκη ήταν να ξεκινήσει τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα, 5 Δεκεμβρίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν έντεκα από τους αρχικά δώδεκα κατηγορούμενους (για τον τραυματισμό του αστυνομικού και τα επεισόδια), αφού ένας εξ αυτών συνελήφθη, προφυλακίστηκε, λοιδορήθηκε, ξαναβαφτίστηκε «Ινδιάνος» και στο τέλος αφέθηκε ελεύθερος, καταδεικνύοντας έτσι ακόµη ένα φιάσκο της ΕΛΑΣ, η οποία, όπως αποδεικνύεται, αρκέστηκε στη δίωξη και φυλάκιση ενός αθώου, ώστε να δείξει ότι έπιασε τον ένοχο.

Διαβάστε επίσης: «Ινδιάνος» στο documentonews.gr: Νόμιζα ότι σε δύο ώρες θα είμαι σπίτι μου και έμεινα επτά μήνες άδικα στη φυλακή

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης και ο Όμηρος Μ. οι οποίοι έχουν καταγγείλει ότι υπέστησαν βάναυσα βασανιστήρια στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου και οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο έχουν καταθέσει μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τα όσα εφιαλτικά καταγγέλλουν ότι πέρασαν στα χέρια των αστυνομικών τα οποία προκαλούν αποτροπιασμό και θυμίζουν πρακτικές άλλων εποχών.

Διαβάστε επίσης: Κολαστήριο: Εκείνη τη νύχτα στη ΓΑΔΑ διαβήκαμε την κόλαση

Διαβάστε επίσης: Οι ιατρικές γνωματεύσεις που αποδεικνύουν τον βασανισμό του Άρη Παπαζαχαρουδάκη (Photos)

Σημειώνεται πως ο Α. Παπαζαχαρουδάκης είναι ο πολίτης του οποίου, όπως αποκάλυψε το Documento, παρακολουθούταν το τηλέφωνο «για λόγους εθνικής ασφάλειας» τον Ιανουάριο του 2021 λόγω του ότι… συνελήφθη ένα μήνα  μετά την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου!

Διαβάστε επίσης: Παρακολουθούν παράνομα, νομιμοποιούν εκ των υστέρων

Υπενθυμίζεται πως τη μέρα εκείνη πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αποτέλεσμα του απρόκλητου ξυλοδαρμού πολίτη από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την περίοδο του lockdown στο πλαίσιο των απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συναθροίσεων λόγω της πανδημίας Covid-19.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter