Ξεκινά η δίκη του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη

Ξεκινά η δίκη του αντιεμβολιαστή δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθεται σήμερα Τετάρτη ο αντιμεβολιαστής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα για τη δημόσια υγεία και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοής. Ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 έτη.

Ο δικηγόρος, φέρεται να αρνείται την πανδημία, να δηλώνει ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών με covid γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες ενώ σημειώνεται πως η υπόθεση ανέκυψε μετά από υλικό που έφτασε στην Εισαγγελία από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τον Ιανουάριο η εκδίκαση της υπόθεσής του είχε πάρει αναβολή καθώς ο ίδιος είχε… νοσήσει από κορονοϊό. Ο κατηγορούμενος προσκόμισε διά συνηγόρου βεβαίωση μοριακής εξέτασης με θετικό αποτέλεσμα σε μόλυνση από κορονοϊό, γεγονός που είχε κοινοποιήσει στο διαδίκτυο λίγα 24ωρα πριν αναφερόμενος στη «δίκη του αιώνα» και τονίζοντας πως πρόκειται για «μία απλή γρίπη».

Σημειώνεται, ότι ο Ν. Αντωνιάδης έχει παραπεμφθεί και ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Η παραπομπή του κατηγορούμενου δικηγόρου στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, γίνεται αυτοδικαίως, μετά την αποστολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του. Σε περίπτωση που ο δικηγόρος κριθεί ένοχος από το πειθαρχικό συμβούλιο, τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για ένα χρονικό διάστημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter