Ξεκινά η εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Το μεσημέρι στη Βουλή η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα (Video)

Ξεκινά η εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ – Το μεσημέρι στη Βουλή η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα (Video)

Νέος κύκλος ανοίγει στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να αναδεικνύεται πρόεδρος, διαδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, το βράδυ της Κυριακής, ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχτηκε νικητής της έναντι της Έφης Αχτσιόγλου. Στο μεταξύ, το μεσημέρι, στη Βουλή, η συνάντηση του Στέφανο Κασσελάκη με τον Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται πως και η συνάντηση με τον Νίκο Παππά την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Δείτε επίσης: Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 56,04% έναντι του 43,96% της Έφης Αχτσιόγλου

Συγκεκριμένα, στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04%. Την ίδια στιγμή, ή Έφη Αχτσιόγλου πήρε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%. Περίπου 135.000 μέλη προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες. Το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσσο.

Στη Βουλή η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δεχτεί στο γραφείο του στη Βουλή τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη.

Θα είναι μια ολιγόωρη συνάντηση προτού ο Στέφανος Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει αργά το βράδυ της Κυριακής με τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, για να τους συγχαρεί για τον αγώνα τους.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή

Κασσελάκης: Το φως κέρδισε και η νέα ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον

Mέσα σε κλίμα ενθουσιασμού μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από την Κουμουνδούρου λίγο μετά την ανάδειξή του σε νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το φως κέρδισε, και η νέα ελπίδα συλλογικά γίνεται το μέλλον.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πληγέντες της Θεσσαλίας: Η σκέψη μου είναι στους πληγέντες της Θεσσαλίας που έχουν περάσει πολλές δυσκολίες και τώρα έχουν μια νέα δυσκολία μπροστά τους, ελπίζω η πολιτεία να λάβει τα μέτρα που πρέπει.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη μεγάλη νίκη του.

Πρώτα αναφέρθηκε στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν παρά τις δυσκολίες και στις δύο εκλογές και που απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει.

Ευχαρίστησε τους εθελοντές της καμπάνιας του και όλους τους εθελοντές των συνυποψηφίων του και των εφορευτικών επιτροπών, ήταν μια γιορτή της δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ευχαρίστησε τα 30 μέλη της ΚΕ του κόμματος που του έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσει στον ελληνικό λαό και την κοινωνία.

“Φως στις δυσκολίες, φως να νικήσουμε τις οικονομικές χειροπέδες του οικονομικού συστήματος”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά για τη στήριξη την τελευταία εβδομάδα. Φυσικά στο τέλος ευχαρίστησε την οικογένειά του αλλά και τον σύντροφό του Τάιλερ.

Ανέφερε επίσης ότι εκτιμά την Εφη Αχτσιόγλου και προσβλέπει στην συνεργασία της για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο.

«Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά» υποσχέθηκε με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν συνθήματα «νατος, νάτος ο πρωθυπουργός» και «Στέφανε γερά να πέσει η δεξιά».

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έρχονται

Σε φορτισμένο κλίμα η Εφη Αχτσιόγλου έκανε δήλωση λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως είπε, η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς, και το μήνυμα των εκλογών είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έρχονται.

Εκανε λόγο για δυναμική και δομική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, για να δώσει ελπίδα και προοπτική στους ανθρώπους του τόπου που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα.

Επιπλέον ευχαρίστησε όσους πήγαν στις κάλπες και τους συνεργάτες της. Ειδικότερα ευχαριστώντας όσους την ψήφισαν σημείωσε ότι είναι «η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής» και υπογράμμισε ότι θα την υπηρετήσει με αφοσίωση.

Ευχαρίστησε τέλος την ομάδα που την υποστήριξε και ειδικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Η κα Αχτσιόγλου είπε επίσης ότι επικοινώνησε με τον Στ. Κασσελάκη τον οποίο συνεχάρη για τη νίκη του.

Δείτε επίσης: Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έρχονται

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter