Ξεκινά την Πέμπτη το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Ξεκινά την Πέμπτη το 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Πηγή: panoramafest.gr

Αυλαία για το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας που διοργανώνει ο κριτικός κινηματογράφου Νίνος Φένεκ Μικελίδης και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.

Το φετινό φεστιβάλ φιλοξενείται στις αίθουσες Έλλη και Ανδόρα. Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα στον κινηματογράφο της Ακαδημίας με την προβολή του «Χιροσίμα αγάπη μου» μιας από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Αλέν Ρενέ στις 18:15 για να ακολουθήσει η επίσημη έναρξη του φετινού φεστιβάλ με την προβολή στις 20.00 της ταινίας «Με τα μάτια της Ντάλβα» της Εμανουέλ Νικό. Λίγο πριν την προβολή θα βραβευτεί για τη συνολική προσφορά της στο ευρωπαϊκό σινεμά η σπουδαία Πολωνή σκηνοθέτρια & Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου Ανιέσκα Χόλαντ. Στη συνέχεια θα προβληθεί στις 22.00 η πρώτη διαγωνιζόμενη ταινία του διεθνούς προγράμματος «Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο» της Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα από την Βόρεια Μακεδονία, η οποία μας είχε δώσει πριν από τρία χρόνια το ιδιαίτερο δράμα «Υπάρχει Θεός, το όνομα της είναι Πετρούνια».

Στην δεύτερη αίθουσα που φιλοξενεί το Πανόραμα, στην Ανδόρα, θα προβληθούν σήμερα στις 18:00 το «Νόημα της ζωής» των Μόντι Πάιθονς, το «Eduart» (20:15) της Αγγελικής Αντωνίου και τα «Τρία δωμάτια στο Μανχάταν» (22:00) του Μαρσέλ Καρνέ που αποτελεί μεταφορά ενός από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του Ζορζ Σιμενόν. Το εισιτήριο στις αίθουσες κοστολογείται στα 5 ευρώ αλλά υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης ειδικής κάρτας για 10 προβολές που κοστίζει 20 ευρώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 35ου Πανοράματος εδώ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter