Ξεκινά το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας

Ξεκινά το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας

Από σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι ποιητικές αναγνώσεις του  4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας – Patras World Poetry Festival που θα πραγματοποιηθεί έως τις  19 Δεκεμβρίου 2021 στο θέατρο Επίκεντρο+, στην Αγορά Αργύρη και διαδικτυακά μέσω του λογοτεχνικού ιστότοπου culturebook.gr, φιλοξενώντας περισσότερους από  130 ποιητές και ποιήτριες από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Οι ποιητικές αναγνώσεις φέτος πραγματοποιούνται με συμμετοχή ποιητών εκ του σύνεγγυς αλλά και διαδικτυακά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής φυσικού κοινού εφόσον  στο πλαίσιο που ορίζουν τρέχοντα υγειονομικά πρωτοκόλλα  λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η συγκυρία μιας χρονιάς που συνδυάσει αφενός τη μνήμη του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και αφετέρου τα σύγχρονα βιώματα εγκλεισμού όρισε και ανάλογα τον φετινό θεματικό άξονα «Εγκλεισμός – ελευθερία – ανθρώπινες επαναστάσεις» με νέες ιδέες και στόχους, με μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ανάγκη έκφρασης, συνέργειας και επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας θα διεξαχθεί σε δύο πολιτιστικούς χώρους της Πάτρας και θα μεταδοθεί online από την σελίδα culturebook.gr

  • 15-18/12/2021

Επτά διαδικτυακές ποιητικές συναντήσεις με αναγνώσεις και στρογγυλές τράπεζες: Αναλόγια όπου παρουσιάζονται με αναγνώσεις οι φιλοξενούμενοι ποιητές και ποιήτριες, καθώς και το έργο τους (σε 2 γλώσσες). Οι φιλοξενούμενοι συμμετέχουν, επίσης, σε  στρογγυλές τράπεζες  και συζητούν  θέματα που αφορούν την ποίηση και την κριτική. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Επίκεντρο+ με παρουσία κοινού.

  • 18/12/2021

Απονομή ελληνικών βραβείων ποίησης «Jean Moréas» για το έτος 2021: Πρόκειται για την ετήσια διοργάνωση κατά την οποία απονέμονται τα βραβεία «Jean Moréas» για την ελληνική ποιητική τέχνη και την ελληνική ποιητική παραγωγή σε όλο της το φάσμα. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Επίκεντρο+ με παρουσία συμμετεχόντων και κοινού.

  • 19/12/2021

Μαραθώνιος νέων ποιητών: Μαραθώνιος παρουσίασης και αναγνώσεων νεοεμφανιζόμενων ποιητών διά ζώσης και διαδικτυακά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη, με παρουσία συμμετεχόντων και κοινού.

16-19/12: Έκθεση νέων ποιητών:  Έκθεση ποιημάτων νεοεμφανιζόμενων ποιητών.

  • Αλέα ποίησης: Έκθεση ποιημάτων και ποιητών (των συμμετεχόντων στις δράσεις) στον πεζόδρομο της Ρήγα Φερραίου.
  • Παράλληλες Δράσεις Δεκέμβριος  2021

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει έναν αριθμό παράλληλων δράσεων έως τα τέλη του χρόνου, όπως:

  • Ανθολογία Φεστιβάλ: Συλλεκτική τρίγλωσση έκδοση και ebook
  • Διαδικτυακές εκπομπές #meet_the_poets & #videopoetry

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν -ζωντανά και διαδικτυακά- σημαντικοί προσκεκλημένοι με διεθνές κύρος και αναγνώριση πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, κριτικοί και εκπρόσωποι φορέων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter