Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ξεκινά το φοροκυνηγητό

Μετά την ψυχρολουσία των νέων φόρων, το υπουργείο Οικονομικών – η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την ακρίβεια – ετοιμάζει και άλλες εκπλήξεις στους φορολογούμενους. Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της ΑΑΔΕ Γ.Πιτσιλή, μέσα στο 2017 πρόκειται να διενεργηθούν 23.000 φορολογικοί έλεγχοι.

Ειδικότερα,  θα διενεργηθούν 3.500 πλήρεις φορολογικοί έλεγχοι και 19.800 μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ και Δ.Ο.Υ. Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, το 60% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας (2012-2016).

Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας Αρχής, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο στο τέλος του Νοέμβρη του 2016, ξεπέρασαν τα 94 δις ευρώ, ενώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017 έχουν εγγραφεί αυξημένα έσοδα από φορολογικούς ελέγχους παλαιότερων οικονομικών χρήσεων. 

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.