Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του εμπόρου ναρκωτικών «Χαμπίμπι» – Στο εδώλιο μέλη του Ρουβίκωνα χωρίς επαρκή στοιχεία

Ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του εμπόρου ναρκωτικών «Χαμπίμπι» –  Στο εδώλιο μέλη του Ρουβίκωνα χωρίς επαρκή στοιχεία
Ξεκινάει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για τη δολοφονία του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών γνωστού ως «Χαμπίμπι», στα Εξάρχεια το 2016.
Αφερέγγυες αναξιόπιστες και αντιφατικές καταθέσεις μαρτύρων κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου δύο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα, στην υπόθεση της δολοφονίας.
Αξιοσημείωτο είναι πως η υπόθεση που είχε «παγώσει»  λόγω ανεπαρκών στοιχείων, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν προκύψει νέα.
Στις 7 Ιουνίου 2016 ο «Χαμπίμπι» πέφτει νεκρός στη συμβολή των οδών Ερεσού και Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με μάρτυρες, δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πλησίασαν το σημείο όπου βρισκόταν, σταμάτησαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο ίδιος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο.

Ηθικός αυτουργός λόγω δημόσιας τοποθέτησης

Ο Γ. Καλαϊτζίδης παραπέμπεται σε δίκη ως ηθικός αυτουργός με μόνο «στοιχείο» τη δημόσια τοποθέτησή του κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και ειδικά κατά του «Χαμπίμπι», ο οποίος εκτός των άλλων προκαλούσε συχνά προβλήματα στην περιοχή είτε παρενοχλώντας σεξιστικά γυναίκες είτε παίρνοντας μέρος σε καβγάδες .Παράλληλα ο Γ. Καλαϊτζίδης κατηγορείται, σύμφωνα με το βούλευμα, επειδή ήταν παρών σε επίθεση με μαχαίρι που είχε δεχτεί παρέα αναρχικών από το θύμα και όσους ήταν μαζί του, ενώ είχε προηγηθεί η παρενόχληση γυναίκας και πάλι από τον «Χαμπίμπι», ο οποίος μάλιστα,σύμφωνα με τη δικογραφία, όπως έχει καταθέσει η πλειονότητα των μαρτύρων, ήταν νευρικός, είχε αρκετούς εχθρούς, τσακωνόταν εύκολα και έβγαζε μαχαίρι χωρίς δεύτερη σκέψη, με αποτέλεσμα να εμπνέει φόβο και να έχει πολλούς εχθρούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το ποινικό μας σύστημα η ηθική αυτουργία στοιχειοθετείται από πράξεις πριν από τη διάπραξη του αδικήματος και στοιχεία που αποδεικνύουν τον τρόπο και τα μέσα με τα οποία ο ηθικός αυτουργός έπεισε τον δράστη να πάρει την απόφαση και να εκτελέσει το έγκλημα.

Προβληματική «αναγνώριση»

Εν προκειμένω ως φυσικός αυτουργός κατηγορείται ο Ν. Ματαράγκας, επίσης έπειτα από αντιφατικές καταθέσεις που έδωσαν μάρτυρες σχετιζόμενοι με το θύμα και το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήταν ο συνοδηγός της μηχανής.
Οι δράστες, σύμφωνα με πλήθος μαρτυρικών καταθέσεων, ήταν αδύνατο να αναγνωριστούν αφού είχαν καλυμμένα είτε όλα είτε τα περισσότερα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ωστόσο δύο άτομα σχετιζόμενα με ναρκωτικά στην περιοχή και φίλοι του «Χαμπίμπι» κατονομάζουν τον Ν. Ματαράγκα ως συνοδηγό της μηχανής, πέφτοντας σε σειρά αντιφάσεων οι οποίες θα μπορούσαν εύλογα να χαρακτηρίσουν τις καταθέσεις τους αναξιόπιστες.
Αντ’ αυτού το δικαστικό συμβούλιο τις αναγνώρισε ως «ακλόνητες», και παρέπεμψε τους δυο του Ρουβίκωνα σε δίκη, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα ως προς την κρίση του, αφού πέρα από τις εξόφθαλμες αντιφάσεις είναι ξεκάθαρο ότι οι μάρτυρες διατηρούσαν σχέση εξάρτησης με το θύμα, το οποίο τους προμήθευε ναρκωτικά.
Διαβάστε εδώ τις αντιφατικές καταθέσεις των μαρτύρων

Δικάζουν μέλη του Ρουβίκωνα επειδή τάχθηκαν κατά των ναρκωτικών!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter