Ξεκινάει η δίκη του Βαγγέλη Σταθόπουλου

Ξεκινάει η δίκη του Βαγγέλη Σταθόπουλου

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου ξεκινάει η δίκη του Βαγγέλη Σταθόπουλου ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας εδώ και 16 μήνες.

Συνελήφθη στις 8 Νοεμβρίου 2019 από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και κατηγορείται για ληστεία και για ένταξη στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Ο ίδιος κρατείται εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο με το σκεπτικό ότι στο μέλλον μπορεί να… προκύψουν στοιχεία, αφού αυτά που θεωρητικά υπάρχουν ήδη δεν επαρκούν, ενώ η ολόκληρη η υπόθεση βασίζεται σε ένα σαθρό κατηγορητήριο.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν και οι ισχυρισμοί του για το πού ήταν και τι έκανε την ώρα της ληστείας ταυτίζονται με τις καταθέσεις μαρτύρων. Και τα ευρήματα της αστυνομίας όμως ταιριάζουν απολύτως με όσα υποστηρίζει.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι DNA του βρέθηκε μόνο σε μια σακούλα με φάρμακα, γεγονός που επιβεβαιώνει την κατάθεσή του πως η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση είναι η παροχή βοήθειας σε τραυματία. Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες δεν τον τοποθετούν στον τόπο της ληστείας, ενώ άλλοι επιβεβαιώνουν ότι την επίμαχη ώρα βρισκόταν έξω για φαγητό.

Την ίδια ώρα, το υλικό από τις κάμερες που υπάρχει από τον χώρο της ληστείας δείχνει δύο δράστες ο σωματότυπος των οποίων είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν του Βαγγ. Σταθόπουλου που έχει ύψος 1,93 μ., ενώ μάρτυρας ισχυρίζεται ότι οι δράστες ήταν και οι δύο μετρίου αναστήματος. Επίσης, υπάρχει οπτικό υλικό από κάμερες που τον δείχνει να βγαίνει και να μπαίνει στο σπίτι του με πορτοκαλί φωσφοριζέ μπλούζα, περίπου μία ώρα πριν και μετά τη ληστεία, δείχνοντας κουρασμένος αλλά χαλαρός.

Διαβάστε επίσης: Και νέα κατασκευή στοιχείων εναντίων του Β. Σταθόπουλου

«Δεν συμμετείχα σε καμία ληστεία ούτε είμαι μέλος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Η εμπλοκή μου ξεκινάει αφενός επειδή έδειξα την αλληλεγγύη μου σε ένα τραυματισμένο άτομο, αφετέρου επειδή εδώ και έναν χρόνο είχε ξεκινήσει ένας πόλεμος από το κράτος σε σχέση με το αναρχικό κίνημα. Μια κατά μέτωπο επίθεση σε καταλήψεις, στέκια και συγκεκριμένους ανθρώπους – βάζουν ακόμη και κάμερες έξω από σπίτια. Όλο αυτό που έγινε με μένα πιστεύω πως ήταν εντολή του υπουργού. Επειδή ήταν νεοσύστατη η κυβέρνηση θεωρώ ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήθελε να δείξει ένα “καλό πρόσωπο” στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχε δηλώσει μάλιστα ότι έχει μια δεμένη δικογραφία και πως κατάφερε και με έπιασε, πράγμα που τόσο καιρό δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία όλο αυτό ήταν ένα πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη μου. Κάτι ανάμεσα σε εκδικητικότητα και πολιτική σκοπιμότητα» είχε δηλώσει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος στο Documento τον περασμένο Νοέμβριο από τις φυλακές Λάρισας.

Οι συνήγοροί του, Αντωνία Λεγάκη και Γιώργος Κακαρνιάς είχαν καταθέσει μάλιστα και αίτημα με το οποίο ζητούσαν να μην παραταθεί η προσωρινή του κράτηση και να αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους, καθώς οι λόγοι της προφυλάκισής του όχι απλώς δεν ευσταθούν αλλά ανέφεραν οι ίδιοι οι συνήγοροι είναι και παράνομοι. Το αίτημα απορρίφθηκε και όπως κατήγγειλαν οι δικηγόροι του κατά την επίσκεψή τους στην ανακρίτρια, προκειμένου να της γνωστοποιήσουν ότι πρόκειται να προχωρήσουν στην κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος, εκείνη τους απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του, αλλά στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει.

Τον περασμένο Φεβρουάριο μάλιστα σε μία συνέχεια του θεάτρου του παραλόγου από την πλευρά των αρχών σε σχέση με την υπόθεση, ο εισαγγελέας σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του Β. Σταθόπουλου, τον παραπέμπει «για σωρεία κακουργημάτων, βασιζόμενος σε επιβαρυντικά δήθεν στοιχεία που ο ίδιος (ο εισαγγελέας) για πρώτη φορά κατασκεύασε».

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι «Ο Εισαγγελέας “διαπιστώνει” ότι ο Βαγγέλης Σταθόπουλος έκρυβε τον οπλισμό στο σπίτι του πατέρα του! Τόσο απλά, η απλή συνωνυμία μεταξύ του κατηγορουμένου και του ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην Κυψέλη όπου φυλάσσονταν όπλα, “αναβαθμίζεται” ανερυθρίαστα σε δήθεν συγγένεια και μάλιστα πρώτου βαθμού! Ο απλά συνώνυμος Γεώργιος Σταθόπουλος, του οποίου η μη αμφισβητούμενη ένορκη κατάθεση βρίσκεται εντός της δικογραφίας, ονοματίζεται ξαφνικά “Πατέρας” του Βαγγέλη Σταθόπουλου, του οποίου ο πραγματικός πατέρας ονομάζεται Κωνσταντίνος και καμία σχέση δεν έχει, ο ίδιος ή ο γιος του με διαμέρισμα στην Κυψέλη!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter