Ξεκινάει η πρώτη δίκη για το #MeToo: Στο εδώλιο ο προπονητής ιστιοπλοΐας – Κατηγορείται πως βίαζε την ανήλικη αθλήτρια

Ξεκινάει η πρώτη δίκη για το #MeToo: Στο εδώλιο ο προπονητής ιστιοπλοΐας – Κατηγορείται πως βίαζε την ανήλικη αθλήτρια

Ξεκινάει σήμερα Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo με κατηγορούμενο τον πρώην προπονητή της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για τοn βιασμό 11χρονης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις αφού ο κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί πως δεν ήταν βιασμός αλλά ερωτική σχέση με τη συναίνεση της ανήλικης την οποία μάλιστα ήθελε να παντρευτεί.

Ο πρώην προπονητής της ιστιοπλοΐας θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου προκειμένου να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter