Ξεκινάει μέσα στον μήνα η αποτέφρωση νεκρών στην Ελλάδα

Ξεκινάει μέσα στον μήνα η αποτέφρωση νεκρών στην Ελλάδα

Μέσα στον μήνα Οκτώβριο όπως όλα δείχνουν θα λειτουργήσει το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ριτσώνα της Εύβοιας.

Η Ανώνυμη Εταιρεία «Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας» πήρε το καλοκαίρι του 2018 την επίμαχη άδεια και πλέον το κτίριο όπου θα στεγαστεί το αποτεφρωτήριο  είναι έτοιμο προς λειτουργιά μέσα στις επόμενες εβδομάδες όπως δήλωσε στο documentonews.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και πρόεδρος της εταιρείας «Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας» ΑΕ, Αντώνης Αλακιώτης

«Είναι ένα ιστορικό γεγονός το ότι θα έχουμε ένα κέντρο αποτέφρωσης νεκρών και μετά από 2.000 χρόνια θα γίνουν ξανά αποτεφρώσεις στη χώρα που ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες. 

Δυστυχώς οι ιδεοληψίες και τα συμφέροντα ήταν τόσο ισχυρά που χρειάστηκε να είμαστε η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που οι κάτοικοί της είχαν τελευταία επιθυμία την αποτέφρωση να μπορούν αυτό να το κάνουν στην χωρά που ζούσαν και όχι να γίνονται μετανάστες μετά θάνατον σε χώρες του εξωτερικού, για την τελευταία τους επιθυμία», τόνισε ο κ. Αλακιώτης ενώ υπογράμμισε πως ως Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης ξεκίνησαν τον αγώνα για την καύση νεκρών στη χώρα μας, 23 χρόνια πριν, στις 11.11.1997.

Το κόστος της διαδικασίας υπολογίζεται πως θα πέσει σχεδόν στο 1/3, αφού χοντρικά για να αποτεφρωθεί μία σορός στη γειτονική Βουλγαρία κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ ενώ πλέον η τιμή αυτή πέφτει σχεδόν στα 600 ευρώ. 

«Η μείωση του κόστους είναι αυτονόητη. Όταν ένα γραφείο τελετών έχει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα με έναν οδηγό, με καύσιμα, διόδια, και όλα τα σχετικά και όλα αυτό μπορεί να τα κάνει πια 75 χλμ από την Αθήνα είναι αυτονόητο και όταν η τιμή θα πέσει σημαντικά, αφού η τιμή που πλήρωναν μέχρι τώρα τα γραφεία τελετών στη Σόφια, θα είναι ίδια περίπου με αυτή που θα πληρώνουν σε εμάς», σημείωσε ο κ. Αλακιώτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter