Ξεκινάει σήμερα στην Κρήτη το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο – Αύριο η ομιλία Τσίπρα

Ξεκινάει σήμερα στην Κρήτη το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο – Αύριο η ομιλία Τσίπρα

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και 16 μελών της κυβέρνησης ξεκινάει σήμερα στην Κρήτη το τρίτο (μετά τη Δυτική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα) Αναπτυξιακό Συνεδρίου στο πλαίσιο των 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων που θα διεξαγάγει η κυβέρνηση για την διαμόρφωση της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Βασικός στόχος είναι η χάραξη του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα στο πλαίσιο της νέας εποχής για την ελληνική οικονομία μετά τη λήξη του προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αστόρια».

Στην ατζέντα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, θα περιλαμβάνονται σημαντικά θέματα, που σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας όπως η επαναπροκήρυξη δύο μεγάλων οικοπέδων, για τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η TOTAL και η Exxon Mobil, η διασύνδεση της Κρήτης μέσω καλωδίων με την Πελοπόννησο και την Αττική, ενώ θα γίνει συζήτηση για τις ενεργειακές κοινότητες «και την προοπτική που ανοίγουν για τους καταναλωτές (νοικοκυριά , επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί) προκειμένου να παράγουν τη δική τους ενέργεια».

Παράλληλα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διοργανώνουν το Φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στα Χανιά, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Επιτρόπου Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Η πρωτοβουλία για τα «Ενεργειακά Νησιά», αποτελεί συνέχεια της πολιτικής διακήρυξης καθαρής ενέργειας για τα νησιά της Ε.Ε., που υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου αναμένεται να συζητηθούν και θέματα όπως η ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος της περιοχής μέσα από την ολοκληρωμένη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη μεταποίηση και τον τουρισμό (Να χρησιμοποιούν δηλαδή τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές μονάδες της Κρήτης τα ντόπια αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα), η αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, με προγράμματα όπως αυτό για τη δημιουργία Ελληνικού Σήματος και ενιαίας ταυτότητας στα προϊόντα αγροδιατροφής και η υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών όπως η αποκατάσταση και η διεύρυνση του δικτύου ύδρευσης του Ηρακλείου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter