Ξεκινάει το Εφετείο για το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού

Ξεκινάει το Εφετείο για το δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού

Ξεκινάει τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο Α’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεση του τραγικού θανάτου του 13χρονου αγοριού και του επικίνδυνου τραυματισμού της 9χρονης αδελφής του, σε Λούνα Πάρκ στο Ελληνικό που είχε συγκλονίσει τη χώρα πριν από επτά χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2019 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 ετών με αναστολή στην έφεση και εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, στον Ιταλό συντηρητή παιχνιδιών του λούνα παρκ και στον Έλληνα διαχειριστή του, μετατρέποντας την κατηγορία που τους είχε αποδοθεί από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε σωματική βλάβη πάλι από αμέλεια.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή και τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί, κρίνοντάς τον ένοχο για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμέλειας, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα πάρκ.

Υπενθυμίζεται πως η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή 27 Απρίλιου του 2014, σε λούνα παρκ στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό, όταν η πλαστική μπάλα μέσα στην οποία έπαιζαν τα δύο παιδιά, σηκώθηκε από τον αέρα σε ύψος περίπου δέκα μέτρων, παρασύρθηκε και προσγειώθηκε με δύναμη στο μεταλλικό παιχνίδι.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, στο υπ’ αριθμ. 4784/2015 βούλευμά του, έκανε λόγο για σωρεία παραλείψεων, αναφορικά τόσο με το παιχνίδι στο οποίο επέβαιναν τα αδέλφια, όσο και με τις εγκαταστάσεις του χώρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter