Ξεκίνησαν δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Σποράδες

Ξεκίνησαν δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Σποράδες

«Απολύτως απαραίτητη» χαρακτήρισε τη γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ζητώντας από την τοπική κοινωνία να την υποστηρίξει, αλλά και από τις περιφέρειες κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας να την ενισχύσουν οικονομικά, για να παραμείνει το δρομολόγιο.

“Ήρθαμε με σκοπό να μείνουμε” δήλωσε ο πλοιοκτήτης Γιώργος Στεφάνου της εταιρείας “Golden Star Ferries”, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, εκφράζοντας την επιθυμία του να καθιερωθεί το δρομολόγιο και να παραμείνει, ώστε να εξυπηρετούνται ταξιδιώτες και επαγγελματίες.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο», είπε, «αλλά το πήραμε, αφενός επειδή σεβαστήκαμε το αίτημα του δημάρχου και αφετέρου επειδή επιθυμούμε την ανάπτυξη».

Ο κ.Στεφάνου τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί το δρομολόγιο ώστε να είναι η γραμμή βιώσιμη, να βγάζει δηλαδή τα λειτουργικά της έξοδα. Πρόσθεσε επίσης, ότι η εταιρεία έχει τη διάθεση να συνεχίσει τα δρομολόγια και μετά το Σεπτέμβριο αν εξασφαλισθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για τους χειμερινούς μήνες.

«Πρόκειται για μια γραμμή που είχε σταματήσει το 2009 και επανήλθε εκ νέου τη θερινή σεζόν του 2016 και 2017», όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, σημειώνοντας ότι η σύνδεση αυτή πρέπει να παραμείνει, καθώς εξυπηρετεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και μεγάλο όγκο τουριστών.

Την ικανοποίηση της για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες, εξέφρασε και η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής Αλόννησου, Κική Αναγνώστου, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.

Τα δρομολόγια

Σήμερα το πρωί έκανε το παρθενικό του ταξίδι το τριμαράν superspeed της “Golden Star Ferries”, που θα συνδέει από σήμερα και μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου -χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης- τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Β.Σποράδων. Το superspeed είναι ένα “τριμαράν”, που κατά τον κ.Στεφάνου παρέχει ασφαλές και άνετο ταξίδι. Το δρομολόγιο θα ξεκινάει κάθε μέρα στις 10 το πρωί, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο (σε περίπου τρεις ώρες), τη Σκόπελο, και την Αλόννησο και από εκεί θα επιστρέφει ακολουθώντας τη διαδρομή: Σκόπελος, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη, με ώρα άφιξης στο τελευταίο λιμάνι περί τις 19.15.

Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όπως ενημέρωσε ο ναυτικός πράκτορας Γιάννης Δημητριάδης, στα 60 ευρώ το απλό εισιτήριο και 108 μετ’ επιστροφής ενώ υπάρχουν εκπτώσεις για ειδικές ομάδες.

Η ίδια εταιρεία θα συνδέει επίσης, από τις 30 Ιουνίου καθημερινά στις 9 το πρωί, τον Βόλο με τη Σκιάθο, με επιστροφή στον Βόλο, με το Supercat. Το Supercat θα αναχωρεί από Βόλο στις 12.15 για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, με επιστροφή από Αλόννησο στη Σκόπελο και Σκιάθο και τελικό προορισμό τον Βόλο, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης τις 17.00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter