Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά στο κέντρο της Αθήνας (Photos)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» στο κέντρο της Αθήνας με θέμα την ελληνική κρίση.

Στα γυρίσματα που γίνονται σήμερα έξω από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, πάνω από την πλατεία Κοτζιά, πρωταγωνιστεί ο… Αλέξης Τσίπρας (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), ο οποίος είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο και ο κόσμος τον χαιρετά.

Τα γυρίσματα θα έχουν διάρκεια δώδεκα εβδομάδων και θα γίνουν εκτός από την Αθήνα, στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

Το cast της 19ης ταινίας του Κώστα Γαβρά:

Τον Γιάνη Βαρουφάκη υποδύεται ο Χρήστος Λούλης, τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στην ταινία παίζουν, ακόμη, οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», ήταν τα λόγια του Κ. Γαβρά στο σημείωμα με το οποίο ανήγγειλε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Όπως είπε ο ίδιος σήμερα «έχω να επιλέξω ανάμεσα στα πιο απίθανα που ακούω και από τις δύο πλευρές. Θέλω να καταλήξω στη δική μου άποψη με βάση τα στοιχεία. Ξέρετε, πρέπει να βγω από το “ελληνικό σύστημα” όπου ο ένας κατηγορεί με τα χειρότερα λόγια τους άλλους…»

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, η οποία θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, βρίσκονται σε εξέλιξη και με σχετική απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, η ταινία θα λάβει επιχορήγηση 629.561 ευρώ. Το σχετικό έγγραφο, για την απόφαση της επιχορήγησης, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

«Είμαστε ευτυχείς που ο Κώστας Γαβράς επέλεξε την Ελλάδα για τη νέα του ταινία» είχε δηλώσει χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με τη υπαγωγή της κινηματογραφικής ταινίας του Κώστα Γαβρά στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών. «Ο οίστρος του μιντιακού συστήματος Μητσοτάκη-Μαρινάκη να δημιουργήσει έναν ακόμη αντιπερισπασμό στα “γαλαζοπράσινα” σκάνδαλα, οδηγεί σε νέα σπασμωδικά και κωμικά δημοσιεύματα», δήλωσε ο Νίκος Παππάς. Περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε τις φωτογραφίες από τα σημερινά γυρίσματα στο κέντρο της Αθήνας:























Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter