Ξεκίνησε η ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μπακού και Γερεβάν

Ξεκίνησε η ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μπακού και Γερεβάν

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη διαδικασίας ανταλλαγής κρατουμένων, έναν και πλέον μήνα μετά τη συμφωνία που έθεσε τέλος σε αιματηρές μάχες έξι εβδομάδων μεταξύ των δύο χωρών για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

“Μετά τις διαπραγματεύσεις με την αρμενική πλευρά, με τη συμμετοχή διεθνών οργανισμών και τη διοίκηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, επιτεύχθηκε συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων και ομήρων βάσει της αρχής ‘όλα έναντι όλων'”, ανακοίνωσε η Κρατική Επιτροπή του Αζερμπαϊτζάν για τους αιχμάλωτους πολέμου και τους αγνοούμενους.

Η ανταλλαγή άρχισε σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία διευκρινίζει ότι “η επιστροφή στο Αζερμπαϊτζάν των Αζέρων αιχμαλώτων πολέμου και των ομήρων εξασφαλίστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας”.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πατσινιάν, από την πλευρά του, ανακοίνωσε την επιστροφή 44 κρατουμένων στην Αρμενία. “44 στρατιώτες μας βρίσκονται σε ρωσικό αεροπλάνο και σύντομα θα επιστρέψουν στην Αρμενία”, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter