Ξεκίνησε η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη – Η ώρα της αλήθειας για σύζυγο Στουρνάρα και ΚΕΕΛΠΝΟ

Ξεκίνησε η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη – Η ώρα της αλήθειας για σύζυγο Στουρνάρα και ΚΕΕΛΠΝΟ

Ξεκίνησε στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η δίκη του Kώστα Βαξεβάνη, μετά από μήνυση της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, για την αποκάλυψη του Hot Doc σχετικά με το έργο που είχε λάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον “κολλητικό καρκίνο”.

Το επίμαχο δημοσίευμα (26/05/2015) που έγινε η αφορμή για να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τα “έργα και τις ημέρες ” του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε συγκεκριμένα τίτλο “Η μαφία του ΚΕΕΛΠΝΟ – έδιναν χορηγία ακόμη και στον Κοτσώνη του ναρκόπλοιου NOORONE”. Στο δημοσίευμα αναφερόταν μεταξύ άλλων, σχετικά με το εύρος των δραστηριοτήτων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι “πεδίο δράσης του αποτέλεσε ακόμη και ο καρκίνος μολονότι δεν είναι κολλητικό νόσημα, για να εισπράξει μερικά εκατομμύρια η εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα”.

Η κα Νικολοπούλου παρίσταται στο δικαστήριο δια του πληρεξουσίου συνηγόρου της, πρώην δικαστή, Σπύρου Μουζακίτη. Τον Κώστα Βαξεβάνη εκπροσωπούν ο Γιάννης Μαντζουράνης και ο Γιάννης Απατσίδης.

Ενστάσεις με το καλημέρα

Να μην εξεταστούν οι μάρτυρες, “γιατί δεν μας γνωστοποιήθηκαν” ζήτησε με το που ακούστηκε το όνομα του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, ως μάρτυρα υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη, ο δικηγόρος της κας Νικολοπούλου.

Μουζακίτης: Όχι ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα, δεν είχαν κοινοποιηθεί τα ονόματα των μαρτύρων.

Μαντζουράνης: τότε να μην υποβάλλετε την ένσταση.

Μουζακίτης: είναι θέμα ακυρότητας.

Απατσίδης: η αλήθεια εξετάζεται αυτεπαγγέλτως…νόμω αβάσιμη η ένσταση. Στηρίζεται επί εσφαλμένης προϋπόθεσης, οι μάρτυρες θα εξεταστούν για όσα θέματα αφορά το κατηγορητήριο. Δεν έχουμε δηλώσει ότι θα αποδείξουν την αλήθεια των δημοσιευθέντων…

Η ένσταση δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο. Είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας: “Αν ξεφύγουν από αυτά που πρέπει να καταθέσουν τότε θα κριθεί και η ένσταση υπεράσπισης.

Κατάθεση συζύγου Στουρνάρα

Η Σταυρούλα Νικολοπούλου, υποστήριξε στην κατάθεση της: “Αναφέρουν ότι ένα έργο που ανέλαβε η εταιρεία μου σε συνεργασία με άλλη ότι κακώς το πήρε και ότι δόθηκε χαριστικά γιατί ήμουν σύζυγος του υπουργού Στουρνάρα. Για το έργο έγινε διαγωνισμός το 2010 – ο σύζυγος μου έγινε υπουργός το 2012… Το δημοσίευμα λέει μια σειρά από ψέματα. Λέει ότι βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρω το έργο. Υπήρχε προηγούμενο τεύχος κι είχα αποφασίσει να μην κάνω κάτι σε πρώτη φάση… Τότε είχε δοθεί συνέντευξη Τύπου από αρμόδιους υπουργούς που είπαν δημόσια ότι ελέγχουμε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόεδρος: Και γιατί τελικά αποφασίσατε να κάνετε μήνυση;

Νικολοπούλου: Μετά έγινε μια δίωξη για το ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση δημοσίευμα του Βαξεβάνη και διαδόθηκε ψευδώς και αυτό που ανέφερε για μένα, χωρίς να αφορά η δίωξη την εταιρεία μου, έγινε ανακύκλωση γράφτηκε ότι είχα καταδικαστεί σε φυλάκιση και δεν μπορούσα να πάρω το έργο. Ξαναγράφτηκαν όλα αυτά και από άλλα Μέσα.

Η εισαγωγή του τεύχους ήταν “άθλιο το ΚΕΕΛΠΝΟ, άθλια και η Στουρνάρα που πήρε το έργο”.

Μετά από ερώτηση του προέδρου της έδρας, η μηνύτρια παραδέχτηκε ότι “η σύμβαση μου ελέγχεται”, πλην όμως ισχυρίστηκε ότι “το έργο είναι έργο ΕΣΠΑ και το ελέγχει η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, που κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους κι εμείς ελεγχθήκαμε επιτοπίως και δεν είχαμε καμία παρατήρηση”.

Ακόμα υποστήριξε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι αρμόδιο να ασχολείται με τον καρκίνο, το AIDS κλπ.

Πρόεδρος: Το AIDS είναι μεταδοτικό, ο καρκίνος, όμως;

Νικολοπούλου: Ναι, αλλά η πρόληψη; Είχε δόλο, τον εξυπηρετούσε να κατηγορήσει την σύζυγο Στουρνάρα κι έγραψε μια ασάφεια, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε δικαίωμα να προκηρύξει τον διαγωνισμό αυτό. Εμείς όμως δεν είχαμε υποχρέωση να το ξέρουμε αυτό. Ήταν εκστρατεία για ενημέρωση του κοινού για πέντε τύπους καρκίνου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter