Ξεκίνησε η εκκένωση νοσοκομείων για να νοσηλευτούν μόνο ασθενείς με κορονοϊό

Ξεκίνησε η εκκένωση νοσοκομείων για να νοσηλευτούν μόνο ασθενείς με κορονοϊό

Ξεκίνησε σταδιακά η εκκένωση των νοσοκομείων προκειμένου να νοσηλευτούν αποκλειστικά ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, αν αυτό χρειαστεί σε μία ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων. 

Η αρχή έγινε με την εκκένωση του νοσοκομείου «Παμακάριστος» το οποίο ήδη ορίσθηκε ως νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς που πάσχουν από τον Covid-19, ενώ από αυτή τη βδομάδα αναμένεται η σταδιακή εκκένωση του νοσοκομείου «Σωτηρία», το οποίο θα μετατραπεί εξολοκλήρου και αποκλειστικά σε νοσοκομείο για κρούσματα κορονοϊού.

Εξαιτίας αυτού, έχουν αρχίσει και δίνονται εξιτήρια σε ασθενείς που δεν χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία, ενώ όσοι χρειάζονται θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία πιθανώς και ιδιωτικά με την κάλυψη του κόστους από την κοινωνική ασφάλιση.

Προκειμένου να νοσηλευτούν βαριά περιστατικά με κορονοϊό, θα χρησιμοποιηθεί το νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» σε μεταγενέστερη φάση. 

Και το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού είναι ανάμεσα σε αυτά που θα σηκώσουν το βάρος των ασθενών που θα υποφέρουν από τον ιό.

Ταυτόχρονα ένα από τα κτίρια του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ θα δοθεί για την αντιμετώπιση του covid-19, ώστε το Σισμανόγλειο να συνεχίσει να λειτουργεί για άλλα περιστατικά.

Στο πλαίσιο αυτό κλείνει η Πολυκλινική της Ομόνοιας και όλο το προσωπικό μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία για την ενίσχυση τους. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ευαγγελισμός που θα δεχθεί μεγάλο μέρος του προσωπικού.

Στην περίπτωση μάλιστα που υπάρξει εξάπλωση του ιού στο ιατρικό προσωπικό θα αξιοποιηθούν ακόμη και ιδιώτες γιατροί. 

Πληροφορίες: healthreport.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter