Ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ουρουγουάη

Ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη, τελευταία χώρα της νότιας Αμερικής που παραλαμβάνει δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, άρχισε σήμερα, Δευτέρα, την ανοσοποίηση των καθηγητών, των στρατιωτών, των αστυνομικών και των πυροσβεστών με το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac, αναμένοντας δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech για το υγειονομικό προσωπικό.

“Έχουμε ένα θεμελιώδες εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα. Και αυτό είναι η διάθεση των απαραιτήτων ποσοτήτων εμβολίων”, οι οποίες εξασφαλίστηκαν χάρη σε διάφορες συμφωνίες με εργαστήρια, “για να επιτευχθεί μια ανοσία που θα αφορά όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών στη χώρα”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ντάνιελ Σαλίνας, σε συνέντευξη Τύπου.

Σχεδόν 90 κέντρα εμβολιασμού άνοιξαν σήμερα στη χώρα των 3,4 εκατομμυρίων κατοίκων για να εξασφαλίσουν τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα σχεδόν 140.000 ανθρώπων, περίπου ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της επιδημίας στη χώρα, στις 13 Μαρτίου 2020.

Περίπου 192.000 δόσεις του εμβολίου του εργαστηρίου Sinovac έφθασαν την Πέμπτη στην Ουρουγουάη και πάνω από 1,5 εκατομμύριο αναμένονται από τις 15 Μαρτίου.

Παράλληλα σχεδόν 460.000 δόσεις του γερμανο-αμερικανικού εμβολίου Pfizer-BioNTech αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μεταξύ 8ης Μαρτίου και 26ης Απριλίου. Λόγω της υψηλότερης αποτελεσματικότητάς του, αυτό το εμβόλιο θα δοθεί κατά προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι το πιο εκτεθειμένο στον ιό.

Συνολικά, η συμφωνία με το εργαστήριο προβλέπει την άφιξη στη χώρα δυο εκατομμυρίων δόσεων αυτού του εμβολίου.

Αφότου αρχικά θεωρήθηκε πρότυπο στην περιοχή για τον περιορισμό της επιδημίας, η Ουρουγουάη γνωρίζει από τον Νοέμβριο αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Την Κυριακή, η χώρα κατέγραφε συνολικά 57.994 κρούσματα, από τα οποία 608 ήταν θανατηφόρα.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter