Ξεκίνησε η κακοκαιρία – Δείτε αναλυτικά στους χάρτες πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Ξεκίνησε η κακοκαιρία – Δείτε αναλυτικά στους χάρτες πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται ήδη πάνω από την χώρα μας με βροχές, σε ορισμένες περιοχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. 

Οι βροχές που εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, αναμένεται σταδιακά να ενταθούν και να εκδηλωθούν καταιγίδες.

Kατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, και στο Βόρειο Αιγαίο. 

Τις βραδινές ώρες θα επηρεαστούν οι Σποράδες, τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως η Βόρεια Αττική. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδευτούν κατά τόπους από πολύ ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις.

Στους προγνωστικούς χάρτη που ακολουθούν παρουσιάζεται η κατανομή του υετού (βροχές / καταιγίδες) τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης αντίστοιχα

Επίσης, σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης κεραυνών TALOS, οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν την Πέμπτη θα παρουσιάσουν αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, όπως φαίνεται στο ακόλουθο προγνωστικό χάρτη. Παράλληλα, σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα με τις μέγιστες θερμοκρασίες να είναι έως και 10 βαθμούς χαμηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα της Τετάρτης 20/05.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter