Ξεκίνημα με ήττα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών

Ξεκίνημα με ήττα για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ Γυναικών

Με ήττα ξεκίνησε η Εθνική Γυναικών τους αγώνες της στο Ευρωμπάσκετ που ξεκίνησε σήμερα: 69-74 από το Μαυροβούνιο στο Τελ Αβίβ. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 34-41.

H ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 22-15, αλλά έχασε το προβάδισμα μέσα σε ένα λεπτό και γρήγορα βρέθηκε σε μειονεκτική θέση. Η Σταμολάμπρου μείωσε με απανωτά τρίποντα σε 57-64 όταν οι Μαυροβούνιες ξέφυγαν με διψήφιο νούμερο (49-62), η διαφορά έπεσε και στους 5 πόντους στο 36ο λεπτό (61-66), αλλά οι Ελληνίδες παίκτριες έμειναν χωρίς πόντο στο κρίσιμο τρίλεπτο που ακολούθησε. Η Σπανού μείωσε με τρίποντο σε 69-73, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να συνεχιστεί η αντεπίθεση.

Η Άρτεμις Σπανού ήταν η κορυφαία με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ η Μαριέλλα Φασούλα πρόσθεσε 15 πόντους και η Άννα Σταμολάμπρου 14. Ο Πέτρος Πρέκας χρησιμοποίησε και τις Χριστινάκη 2, Τσινέκε 6, Παυλοπούλου 8, Σωτηρίου 3, Σταμάτη 6, Αλεξανδρή. Δεν έπαιξαν οι Διέλα, Καρλάφτη, Μποσγανά.

Η ελληνική ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον μία νίκη στους επόμενους δύο αγώνες της στο Τελ Αβίβ, αύριο με τη Λετονία (18.15) και την Κυριακή με την πανίσχυρη Ισπανία (20.45), για να αποφύγει τον πρόωρο αποκλεισμό. Η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2023 θα διεξαχθεί στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter