Ξεκίνησε η δίκη για τον δολοφονηθέντα στις φυλακές Νιγρίτας Ίλι Καρέλι

Ξεκίνησε η δίκη για τον δολοφονηθέντα στις φυλακές Νιγρίτας Ίλι Καρέλι

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του κρατούμενου Ίλι Καρέλι ο οποίος έχασε τη ζωή στη φυλακές Νιγρίτας τον Μάρτιο του 2014 έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.Για τον άγριο βασανισμό του κρατούμενου κατηγορούνται 13 πρώην σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 έως 7 έτη, ενώ ένας εξ αυτών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή.

Ο Καρέλι είχε βασανιστεί άγρια και τελικώς είχε χάσει τη ζωή του την ημέρα της άφιξής του στις φυλακές Νιγρίτας από τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου κρατείτο μέχρι τότε. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εμφανίζονται να τον βασάνισαν, επειδή ο βαρυποινίτης Καρέλι είχε σκοτώσει συνάδελφό τους στο σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου. Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει της δίκης στο εφετείο, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την έναρξη της δίκης στο εφετείο, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, δηλώνοντας αθώοι. Η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Ο θάνατος του 42χρονου Καρέλι, είχε προέλθει σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, η έναρξη του οποίου τοποθετείται χρονικά πριν από την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter