Δίκη «ψευτογιατρού»: Απών ο Dr Kontos – «Ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται»

Δίκη «ψευτογιατρού»: Απών ο Dr Kontos – «Ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται»

Με τον «ψευτογιατρό» Dr Kontos να βρίσκεται ακόμα στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό ξεκίνησε την Πέμπτη η δίκη του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ενώ εκφωνήθηκε ο πρώτος μάρτυρας. Ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη για την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες κυρίως καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών παραμένει νοσηλευόμενος και δεν έχει στείλει ακόμα εξουσιοδότηση στον δικηγόρο του για να τον εκπροσωπεί στο δικαστήριο. Παρόλα αυτά δικαστές και ένορκοι απέρριψαν τα αιτήματα αναβολής και διακοπής της δίκης.

Όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας:

«Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θεμα της εκπροσώπησης του κατηγορουμένου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει κόβιντ είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter