Δείτε τι διεκδικούν

Ξεκινούν απεργία οι Έκτακτοι Αρχαιολόγοι

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) προκήρυξε 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή, 6 και 7 Ιουλίου, «στο σύνολο του έργου της ΔΔΕΑΜ (σ.σ. Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών) και στα σχετικά προγράμματα της ψηφιοποίησης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΚΑ, οι έκτακτοι αρχαιολόγοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, «την απρόσκοπτη συνέχιση του σημαντικού έργου της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων του ΥΠΠΟΑ και καμία απόλυση εργαζομένου», την «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς νέα καθυστέρηση, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία» και «να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

Επίσης, καλούν τα μέλη του ΣΕΚΑ, που απασχολούνται στο έργο της ψηφιοποίησης, σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 6 και 7 Ιουλίου στις 11:30 στο κεντρικό κτήριο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20-22) και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, στις 19:00 στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου θα ακολουθήσει και συνέλευση των εργαζομένων στο έργο της ψηφιοποίησης.

Επιπλέον, γνωστοποιούν ότι την Παρασκευή, 7 Ιουλίου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά έργα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.