Ξεκινούν οι περιορισμοί κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκινούν οι περιορισμοί κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

Από τις 6 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης (11.6.2020) θα ισχύουν περιορισμοί στην πρόσβαση οχημάτων (αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών) στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό Ηρώδου Αττικού.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ευνοϊκή μεταχείριση επιφυλάσσεται για τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, αφού, μεταξύ άλλων, αυτά εξαιρούνται από τους περιορισμούς για τα ΙΧ! Πρόκειται για τις πρώτες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο του λεγόμενου «Μεγάλου Περίπατου», και της δημιουργίας ζωνών προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα. 

Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της ερχόμενης Κυριακής (14.6.2020) -οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο/ ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Από τις 11 Ιουνίου 2020, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, θα έχουν πρόσβαση: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Οχήματα Ατόμων με Αναπηρία, Οχήματα προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, Οχήματα τροφοδοσίας του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης, Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής

Επίσης, στην Οδό Ηρώδου Αττικού θα έχουν πρόσβαση: 

Οχήματα μονίμων κατοίκων (Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν κάρτα στάθμευσης στη Ζώνη 1. Μόνιμοι κάτοικοι για τη χρήση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης), Oχήματα Ατόμων με Αναπηρία, Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών εντός των περιοχών, Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, Οχήματα τροφοδοσίας Καταστημάτων, Οχήματα ταχυμεταφορών και διανομών καταστημάτων εστίασης, Οχήματα Δημόσιων Υπηρεσιών για τις ανάγκες της περιοχής, Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης, Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής.

Όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Αθηναίων, ο πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων «δίνει την δυνατότητα το επόμενο διάστημα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες». Κατά το πρώτο διάστημα της εφαρμογής των πιλοτικών ρυθμίσεων η Δημοτική Αστυνομία θα προχωρά σε συστάσεις και οδηγίες στους οδηγούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter